Assassin’s Creed-poikue

Viimeisin (ja ainakin hetkeksi myös viimeisin) poikue syntyi lokakuussa. Rukka kasvatteli mahaansa ikuisuuksia ja asiaa ei varmaan yhtään nopeuttanut se, että poikasia odotti syntyväksi varsinainen lauma ihmisiä. Marsuneitiä kävi ihmettelemässä moni ja olen varma että se sai Rukan puristamaan entistä tiukemmin lantioluitaan kiinni. Vaihtoehtoisesti se saattoi tähdätä halloweeniin.

Joka tapauksessa, poikaset syntyivät kello yhden jälkeen aamuyöstä 30.10. Itse olin jo nukahtamassa, kun Rukka alkoi pitää ääntä. Mikäs siinä sitten, valot päälle ja viereen kyttäämään. Vähän olin toivonutkin että pääsen seuraamaan synnytystä, nähtyäni sellaisen tosielämässä vain kerran aiemmin. Ensimmäisenä Rukka sai ulos vaalean poikasen, joka oli omiin silmiini aivan valtava. Puntari oli tietenkin juuri tuolloin toisessa osoitteessa, niin en päässyt punnitsemaan. Tämä poikanen veti kuitenkin pari kertaa henkeä ja menehtyi. Tutkailin sitä hetken, koska joku poikasessa näytti vähän hassulta (kuolleita ja varsinkin epäkehittyneitä skinnypoikasia on tullut valitettavasti nähtyä pariinkin kertaan). Se oli kaiken kaikkiaan kokonainen ja iso, mutta sieraimet näytti oudolta. Epäilen poikasta kovasti letaaliksi, vaikka sen emossa ja emon sisaruksissa ei ole juuri mitään roaniin tai dalmatialaiseen viittaavaa. Emon emolla on valkoinen läikkä, mutta pöljänä suljin roanin/dalmiksen mahdollisuuden pois heti kun viisipäiselle poikueelle sitä ei ilmestynyt. Pitäkää tätä päätöstä huonona älkääkä tehkö samaa virhettä… Letaalipoikasesta minulla ei ole kunnon kuvaa, koska kamerasta oli tietenkin akku loppu, vaikka yleensä on ollut tapana dokumentoida jotenkin kummallisen näköiset kuolleet poikaset. Kuvasin sen puhelimella, mutta laatu on varsinkin yöaikaan kuvattuna melkoisen huono.

No, synnytys kuitenkin jatkui ja vaalea poikanen piti laittaa sivuun elvytysyritysten osoittautuessa turhiksi. Seurasin vähän peloissani, ettei sieltä tule toista vaaleaa poikasta, mutta onneksi Rukka pullautti pihalle tumman, edellistä pienemmän poikasen. Hetken kuluttua syntyi toinenkin, lähes yhtä tumma kuin edeltäjänsä. Kahteen mennessä synnytys oli hoidettu ja Rukka alkoi hoitaa poikasiaan oikein innokkaana.

Eloonjääneet saivat nimekseen Where is Charles Lee? ja Farewell Francesco. Poikueen teema oli päätetty jo aiemmin, kun vuosi 2013 tuli vietettyä melkoisen tiiviisti Assassin’s Creed-pelisarjan parissa. Poikasten nimet ehtivät jo kerran vaihtuakin päittäin, kun niiden luonteet olivatkin ihan muuta mitä osasin odottaa. Lempinimiksi kehittyi Piina ja Paniikki Hercules-elokuvan pikkupaholaisten mukaan. Nyt marsutytöt ovat jo 3,5 kuukauden ikäisiä, mutta kiitos talven ja ikkunattoman marsulan, kuvamateriaali on hyvin olematonta. Alla siis kuvat tyttäristä syntymän jälkeen, nykyään noiden nenäkarvat ovat jo vähän komeammat.

charleslee1 charleslee2

Farewell Francesco eli Paniikki on kaksikosta se vähän arempi. Sillä on hauska väritys, raitaa, pilkkua ja mahassa melkein ruutuakin. Pää on pidempi kuin siskollaan ja korvatkin kevyemmät, mutta katsellaan mihin suuntaan tämä neiti kasvaa!

francesco1 francesco2Where is Charles Lee? eli Piina on kovaääninen ja rohkea tapaus. Se on tyypiltään sisartaan parempi, mutta naamakarvoituksen paremmuuden kanssa käydään tällä hetkellä kovaa kamppailua.

2 thoughts on “Assassin’s Creed-poikue

  1. Hei, minulle on lähipäivinä syntymässä ensimmäinen poikue. Haluaisin tietää millaista ääntä marsu pitää kun se aloittaa synnytyksen ? Entä miten poikasen elvytys käytännössä toimii ? Kiitos erityisen paljon jos vastaisit mahdollisimman pian ! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *