Ikäviä tuliaisia

Voi kun aina voisikin kirjoittaa vain hyviä uutisia, mutta kai niitä vastoinkäymisiä joskus on tultava. Meille tuli nyt se paljon puhuttu sieni.
Marsuliikennettä meillä on ollut jonkin verran nyt kevään aikana kun uusia naamoja on tupsahdellut laumaan. Yhdellä sitten oli pientä ihomuutosta, jota en olisi ikinä sieneksi osannut arvata: varsinkin kun jälki vain katosi eikä ikinä tullut takaisin.
Noin viikko sitten huomasin että Morson takaosaan on tullut iso kuiva läikkä ja kun tarkemmin tutkin muitakin marsuja, löytyi kuivuutta sieltä täältä. Parissa päivässä Morsolle alkoi tulla samanlaisia outoja jälkiä kuin marsulle, josta tämä kaikki lähti ilmeisesti liikenteeseen. Eläinlääkärissä käytiin 3.6. kolmen pahiten oireilevan marsun voimin, laitettiin laumanäyte menemään ja saatiin Canofitea oireiden kutinan lievittämiseksi. Kaksi viikkoa pitäisi tulosten saamisessa mennä.

Nyt sitten keskitytään siihen että saadaan sieni meidän marsulasta häädettyä. Tässä vielä pari kuvaa Morson oireista, niitä kun on eniten ja ne ovat selkeimmät. Joku on näitä saattanut nähdä jo Marsuyhdistyksen foorumilla.


kuvat © Lea Rahtu

Mallassa ei ole oireita onneksi vielä ollut ja sen otin eristykseen muutama päivä ennen Kettusen syntymää. Toivotaan että olisi sen verran hyvä tuuri, ettei pikkuinen joutuisi kärsimään sienestä heti ensimmäisinä elinviikkoinaan. Tietenkin se ja emo tullaan joka tapauksessa hoitamaan, oli oireita tai ei, kunhan vain saadaan labratulokset ja lääkäriltä hoito-ohjeet :)

2 thoughts on “Ikäviä tuliaisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *