Marsut ihmisinä

Jos Pönsi on temperamenttinen mafiapomo niin mitä muut marsut on?

Pönsi on marsumaailman pelätyin mafioso, joka valitsee lähipiirinsä hyvin tarkasti. Jos toisen naama ei miellytä, voi seurauksena olla varsin verinenkin taisto. Joskus Pönsi lähtee reissulle ihan vain tappelua hakeakseen. Aikamoinen kahlekuningas, joka saa mitä haluaa.

Fredrik on niitä harvoja Pönsin lähipiiriin päässeitä. Tämä hieman vanhempi herrasmies on hupsu, hölmö ja niin harmiton, että tulee toimeen aika lailla kenen kanssa tahansa. Fredrik viihtyy välillä vähän liiankin hyvin kotona, mutta ei ole mikään arkajalka.

Mustanaamio, Pönsin poika, on tullut hyvin paljon isäänsä, niin ulkonäöltään kuin luonteeltaan. Pienenä viisipäisen katraan pienin ja heiveröisin lapsi on kasvanut katu-uskottavaksi lihaskimpuksi, joka ei pahemmin viihdy muiden seurassa. Mustanaamio kuvittelee olevansa aikamoinen naistenmies, vaikka yleensä kaunokaisten lähestyminen jää  uhosta huolimatta vain kauempaa ihailuksi.

Surkulle sattuu ja tapahtuu. Välillä korjataan tippuneita hampaita, seuraavaksi taas parannellaan taisteluhaavoja. Surku on se seurallinen ja harmiton tyyppi, jonka suusta kuuluu aina sanat ”En minä tarkoittanut!” ja sitten seuraavana hetkenä ollaan taas ongelmissa. Leidiseurassa Surku osaa olla varsinainen herrasmies.

Urho, Surkun poika, on aina menossa. Koskaan ei malttaisi pysyä aloillaan vaan koko ajan pitää olla tutkimassa ja ihmettelemässä, että mitä maailmassa tapahtuu. Urho nauttii kameran edessä olemisesta ja on tehnytkin keikkaa valokuvamallina.

Göran, Urhon kämppis, on nuori ja vähän arka tapaus. Siitä huolimatta hän uhoaa jatkuvasti Urholle ja pitää järjestystä heidän taloudessaan. Ruotsalaissukuinen Göran kiroaa ärsyyntyessään vain ruotsiksi.

Aina, Mustanaamion ja Raasun äiti, on varsin topakka täti. Tummalla kaunottarella on hyvin tarkka miesmaku, eikä kuka tahansa kelpaa seuraksi. Myös muiden naisten kanssa oli ennen vaikea kohdata tappelutta, mutta saatuaan jälkikasvua on myös Aina oppinut tulemaan muiden kanssa toimeen.

Raasu on nimensä mukaan vähän raasu. Muut, erityisesti Aina-äiti, pomottelee Raasua oman mielensä mukaan eikä vastaansanomista juuri ole. Rauhallinen, hieman sisäänpäinkääntynyt neitokainen, joka viihtyy omissakin oloissaan.

Rukka on ruotsalaisperäinen vaalea, pienikokoinen kaunotar, Göranin sisar, joka on kasvanut lähinnä Aina-tädin huomassa. Hiljaisesta pikkuneidistä on kuitenkin kasvamassa räväkkä nuori nainen, kun hän löysi itselleen seuraa Mustanaamiosta.

Tove on myös ruotsalaissukuinen, näyttävä leidi, joka ei turhia stressaa. Hän rakastaa hemmottelua ja elää pelkästä mukavuudenhalusta. Tovella on tytär Mustanaamion kanssa.

Routa, Mustanaamion tytär, mafiasuvun nuorimmainen, on aivan kuin äitinsä. Seurallinen  neitokainen, joka ei ihan tajua sukunsa maineen päälle. Roudalle maittaa ruoka ja se näkyy myös ulkomuodossa.

Tällä hetkellä kuvioissa pyörii myös Toven hyvät ystävät, Bella ja Ernest. Koko ikänsä lähinnä platonisessa suhteessa saman katon alla elänyt vanha pariskunta on varsin hauska parivaljakko: Bella oli nuoruudessaan hyvinkin temperamenttinen nainen, mutta iän myötä on rauhoittunut mukavaksi, mutta oman kantansa pitäväksi tapaukseksi. Ernest puolestaan on aina ollut hölmö mies, puolipitkien hiusten hapsottaessa joka suuntaan. Ernest taitaa olla myös vähän ihastunut Toveen, mistä Bella ei oikein pidä. Nuoruudessaan Ernest asui myös Fredrikin kämppiksenä, mutta ei tullut toimeen jo nyt edesmenneen, silloisen kolmannen kämppiksen, Björnin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *