Hei hei, pieni Harmi

Ham’o’ween eli Hämis eli Harmi löytyi äskettäin häkistä kuolleena vain kolmen viikon ikäisenä. Pikkuisen oli tarkoitus jäädä mulle. Oli pelottavan litteä ja sinertävä kuoltuaan. Täytynee varmaan jättää tästä poikueesta Kisses sitten kotiin, vaikka uros onkin, ellen päätä uusia tätä samaa yhdistelmää myöhemmin.

Ihmettelinkin jo, että miten hyvin on tullut otettua nämä kuolleena syntyneet poikaset, mutta Harmin kuolema tuntuu ihan uskomattoman pahalta. Hei hei, maailman suloisin pikkumarsu.

2 thoughts on “Hei hei, pieni Harmi

  1. Moikka! :) Blogisi on tosi kiva! Itselläni on kolme marsua, kaksi tyttöä & yksi poika! Minulla olisikin sinulle nyt kysymys koskien marsun raskautta. Toinen tyttömarsuistani näyttäisi kovasti siltä että on raskaana, ja mietin vain, kuinka tarkkaan olet katsonut marsujesi ruokinnat yms raskauden aikana? Sillä en tajunnut marsuni raskautta kun vasta nyt kun se on jo ihan ilmapallona.. :o Olen lukenut ja tutkinut asiaa paljon, mutta kun sulla on käytännön kokemusta.. Onko moni naaraasi kuollut raskausmyrkytykseen? Kun siitä niin kovin puhutaan marsujen raskaudessa.. :( Pelottaa vain että marsulleni käy jotain huonosti..

  2. Hei Karoliina!

    Tiineiden marsujen ruokinnassa olen yrittänyt tarjota niille mahdollisimman vaihtelevasti erilaisia tuoreita ja pitänyt tarkasti huolen C-vitamiinnin saannista. Myös pellettiä pidän koko ajan tarjolla heinän ja veden lisäksi.

    Minulta ei ole vielä yksikään naaras kuollut tiineysmyrkytykseen, mutta muuten on kyllä ollut vähän huono-onninen syksy. Yksi naaras sai keskenmenon, selvisi siitä kyllä itse, mutta synnytti kuolleita poikasia 8. tiineysviikolla. Yhdessä poikueessa kävi myös niin, että emo synnytti ajallaan, mutta kolme kuollutta (joista yksi oli niin keskeneräinen, että sitä oli vaikea tunnistaa marsuksi) ja vain yhden elävän. Joskus käy myös niin, että elävänä syntynyt poikanen kuolee ennen luovutusikää, kun minulla kävi Harmi-marsun kanssa. Yhdessä poikueessa syntyi niin monta poikasta, että jouduin tukiruokkimaan poikasia emon apuna.

    Toivottavasti marsusi tiineys sujuu hyvin! Mikäli se on jo selvästi iso, niin synnytys voi olla aika lähellä. Tiineyden lähestyessä marsun lantioluut alkavat aueta. Niitä voi tunnustella siitä kohtaa, mistä marsulla alkaisi häntä jos sillä sellainen olisi. Jos sinulla tulee vielä lisää kysyttävää mistä tahansa marsuihin ja/tai niiden tiineyteen liittyen, niin voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen briitta@kimmeltie.net :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *