Vuosipäivää

Kesäkuussa tuli vuosi kasvatusta täyteen. Sen kunniaksi ajattelin koota pientä tilastoa poikueista ja poikasista, lähinnä ihan omaksi huvikseni. Outo ajatella, että ensimmäisen kasvatusvuoden aikana ehti syntyä jo poikasia, jonka vanhemmista toinen on oma kasvatti. Ensi vuonna toivottavasti pääsee näkemään oman kasvatin jo poikueen isovanhempana. Alla listattuna ensimmäisen vuoden aikana syntyneet poikaset vanhimmasta nuorimpaan.

u. Foxtrot
u. New World in My View
n. Cold Grey Light of Dawn
u. Burning Down the House
u. The Fourth Man in the Fire
u. Beyond Here Lies Nothin’
u. Sugarfrosted Charming
n. Delightful Peanut Butter Swirl Brownie
n. Ambrosial Triple Chocolate Cupcake
n. Divine Mississippi Marshmallow Mudcake

Poikasia on syntynyt väreissä golden/white, black/cream (tai soopeli/cream), black himalaya, black dalmatian, black/cream dalmatian, cream, chocolate/golden, orange agouti/golden ja golden agouti/golden/white. Värien periytymisessä en ole huomannut muuta erityisen jännittävää kuin sen, että nykyään siskoni luona asuvan Mallan (Almond’s Vanilla Toffee Crunch) niskapilkku periytyi sekä sen omalle pojalle Kettuselle (Foxtrotille), että pojantyttärelle Lennulle (Delightful Peanut Butter Swirl Brownie).

4 poikuetta
10 poikasta
4 naarasta, 6 urosta
6 skinnyä, 4 skinnykantajaa

keskiarvoinen syntymäpaino 97 g (71 – 130 g)
keskiarvoinen poikuekoko 2,5 poikasta
keskiarvoinen sukusiitosprosentti 1,575 %

Seuraavan kerran poikasuutisia kuullaan toivottavasti  lokakuussa, kunhan saan yhdistettyä Nakki-neidin Urhon kanssa Jurvan näyttelyn jälkeen! Ja tosiaan, mun suklaakolmikko ei ollutkaan poikavoittoinen, vaan jokainen paljastui yksi kerrallaan tytöksi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *