>23.10.2010 Luleå, Ruotsi

>


Eilen matkattiin viiden ihmisen ja yhdeksän marsun voimalla kohti Måttsundia, Luleåta. Näyttely alkoi vasta yhdeltä Suomen aikaa joten lähtö ei ollut onneksi kamalan aikainen. Itseltäni lähtivät mukaan luottoporukkana Surku ja Ernest. Surku kävi myös kokeilemassa ulkomuotoa.

Itse näyttelytila oli varsin pieni, mutta osallistujien määrän huomioonottaen se ei haitanut lainkaan. Molemmat arvostelupöydät olivat lähellä, vaikkakin vastakkaisilla puolilla huonetta, ja pysyi suunnilleen mukana mitä tapahtui milloinkin. Ernest ja toisen suomalaisen osallistujan marsu meinasivat tosin jäädä ensin petissä arvostelematta, kun ymmärrettiin tuomarin ruokataukopuheet väärin, mutta kyllä ne loppujen lopuksi arvosteltiin.


Pet-tuomarina oli Margareta Korvi. Marsuja taisi olla arvosteltavana sellaiset 20 kappaletta ja olin itse niin tohkeissani ottamassa kuvia ja muuta, että en ehtinyt kamalasti seuraamaan omien marsujeni arvosteluja ja pisteet meni aluksi ihan ohi. Ernestistä saa olla ylpeä, oli pitkästä aikaa ensimmäinen kerta kun se ei pissaa itseään märäksi juuri ennen pöydälle menoa. ;)


Ulkomuotoon oli ilmoitettu kolme skinnyä. Ruotsin puolella ei nyt Surkun karvoituksesta johtuen voinutkaan odottaa mitään menestystä, joten sen sijoitus oli 3/3 ja 88 p. Ihan hyvän arvostelun se kyllä sai. Turkin levinneisyyskin on merkitty hyväksi! Surkulla on silmien päällä on vähän karvaa, mutta sitä on niin kamalan vähän, että V-kuvio ei toteudu kunnolla. Muoto on siis kuitenkin saavutettu.
Surkun kanssa kilpailijat olivat kyllä maailman herttaisimpia körmyjä, toinen oikein poseerasi ja jännitteli lihaksiaan katsojille!

Kuka ei kuulu joukkoon…?


Pet-tulokset olivat mulle se päivän kohokohta, jota olin koko ajan odotellut. Surku pääsi vielä PPM-pöydällekin ja istuskeli siinä kolmen creamin keskellä vähän orvon näköisenä… Tuomari kävi kyllä lepertelemässä sille jotain, meni vähän ohi että mitä se sille sanoi omalla puristeluvuorollaan.
Ensimmäisenä yllätyksenä tuli Ernestin palkinto – tuomarin suosikki! Hui! Arvostelussa luki vielä että uskomaton kroppa huutomerkin kanssa, vaikka mun käsiini se tuntuu aika löysältä. Saatiin hieno ruusuke ja herkkuja siihen kaupan päälle.
Eihän se siihen loppunut. Surku sai samanlaisen ruusukkeen ja herkkupaketin käsiteltävyydestä. Tästä meinasin mennä vielä enemmän hämilleni, kun Surku on niin kamala purija aina välillä kotona. Tälläkin hetkellä mun mahaani koristaa aika tyylikäs purujälki. Ehkä se on ottanut sitten tästä kolmen päivän tehohoidosta sen verran opikseen, että käsittelystä pääsee parhaiten pois ottamalla rauhallisesti. Kyllä se selvästi on rauhoittunut aiemmasta, mutta että näin paljon… Huh!
Parhaiden joukkoon ei sijoituttu, mutta Surku oli omasta ikäryhmästään 1/2 ja Ernest 2/4. Surku sai myös silver-tarran, joka ilmeisesti vastaa Suomen eliittikorttia. No, nyt on yksi tarra ja yksi eliittikortti, joten ehkä Surku on vielä joku päivä sekä eliittipet että guldpet. ;)

Oli aivan älyttömän mukava päivä ja hyvää seuraa ja kivoja marsuja. Lisää kuvia löydät täältä.

2 thoughts on “>23.10.2010 Luleå, Ruotsi

  1. >Onnea näyttelystä! :) Te ruojat olitte sitten Luuläjässä ja mä olisin tarvinnut kyytiä hamsuille sieltä! :P

  2. >Höh, jos ois tienny aiemmin niin ois kyllä kulkeutunu meidän mukana! No, jos tulevaisuudessa tulee Luleåsta kuljetettavaa niin kannattaa kysyä Oulun väeltä, ensi vuodeksi on vissiin kolme näyttelyä tiedossa Luleåssa tai muualla pohjoisempana. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *