Aikamatka

Mitä on tapahtunut viimeisen vuoden aikana? Entä mitä tulee tapahtumaan tästä vuosi eteenpäin? Tehdäänpä pieni aikamatka, ensin menneeseen, ja katsotaan miten asiat muuttuu.

Vuosi 2011 lyhyesti
7. maaliskuuta: Mitä suloisin ylikarvoittunut golden agouti skinnyuros Edward Scissorhands eli Morso muuttaa meille Tiina Newbylta kasvatusta varten.
26. maaliskuuta: Bella ja Ernest muuttavat siskoni lemmikeiksi. Ensimmäinen marsupariskunta, Malla ja Surku, yhdistetään.
31. maaliskuuta: Helmikuussa meille muuttanut Pönsi täyttää kaksi vuotta.
18. huhtikuuta: Zobel/cream skinnynaaras Aina muuttaa taloon.
1. kesäkuuta: Sieni puhkeaa :(
3. kesäkuuta: Malla poksahtaa ja maailmassa on yksi pikkumarsu lisää: ensimmäinen kasvattini, golden/white skinnykantajauros Foxtrot eli Kettunen syntyy. Marsujen sienilääkitys aloitetaan. Tämän jälkeen elämä ei ole erityisen tapahtumarikasta keskityttyäni lääkitsemiseen ja desinfiointiin ja myös blogin päivittely hieman jää.
Syyskuun alku: Lääkityksen (ja lääkkeen vaikutusajan) loputtua laitetaan sieninäyte eteenpäin ja jäädään odottamaan tuloksia. Pönsi keksii, miten pääsee häkin alempiin kerroksiin ja käy vierailulla muiden marsujen luona ottaen yhteen Surkun kanssa. Surkulle nousee mätäpaiseita, joita puristelen ja puhdistelen viikon ennen niiden parantumista. Surku täyttää kaksi vuotta.
1. lokakuuta: Negatiivinen viljelytulos! Kaiken varalta laitan kuitenkin vielä toisen menemään, että voin olla varma.
21. lokakuuta: Morso kuolee tapaturmaisesti vain yhdeksän kuukauden ikäisenä.
30. lokakuuta: Malla täyttää vuoden.
20. marraskuuta: Toinen negatiivinen sienitulos ja olo helpottaa. Aina on alkanut pyöristyä ja tulevaa skinnypoikuetta odotetaan innolla.
24. marraskuuta: Surkun vatsaan ilmestyy pieni rasvapatti?
6. joulukuuta: Itsenäisyyspäivän kunniaksi Aina synnyttää viisi pientä joulukinkkua, jotka nimetään True Blood-teeman mukaisesti.
5. tammikuuta: Malla on synnyttää odotetun vauvan, mutta paljon aikaisemmin kuin oletin (potkuja ei missään vaiheessa tuntunut). Jälleen yksi, iso urosvauva, nimittäin cream skinnykantaja Sugarfrosted Charming eli Urho, isänä Surku.
22. tammikuuta: Ensimmäinen kasvatti on jo lähtenyt maailmalle.

Loput onkin luettavissa melkeinpä vielä tämän blogin ensimmäisellä sivulla. Kaikkea ei tuossakaan lue, mutta otin mukaan kaiken minkä löysin suosiolla blogista. Yksi menetys, seitsemän uutta elämää. Sairastelua ja vastoinkäymisiä, mutta myös uskomattomasti onnea hyvin sujuneiden synnytysten kanssa. Välillä tuli epätoivoinen olo marsujen kanssa, kun sieni iski ennen kuin ensimmäinen kasvattikaan syntyi. Pidän vuotta kuitenkin sinällään onnistuneena, että sain yhdistelmillä aikaiseksi paljon odotettua parempia marsuja, kun kahden alikarvoittuneen skinnyn yhdistelmästä syntyi Mustanaamio, jonka karvoitus on todella kiva.

Mutta entä vuosi tästä eteenpäin? Ennustajan lahjoja minulla ei valitettavasti ole, mutta sen tiedän, että alan loppuvuotta kohden karsimaan marsumäärää mahdollisimman pieneksi. Tässä vaiheessa joku miettii että miksi ihmeessä? Keväällä 2013 tämä neiti nimittäin suuntaa todennäköisesti ainakin neljäksi kuukaudeksi opiskelemaan ulkomaille, mikäli joku koulu minut haluaa, ja on paljon vähemmän stressaavampaa etsiä parille marsulle hoitopaikat kahdeksan (tai useamman) sijaan. Kasvatus menee jäähylle, tänä vuonna tulee syntymään todennäköisesti kaksi poikuetta (Aina x Kettunen, lähempänä syksyä toivottavasti Nakki x Urho) ja asiat riippuu kovasti siitä mitä niistä syntyy. Fredrik, Pönsi ja Surku nyt jäävät varmasti minulle, muiden kohtalo on vielä avoinna. Mustanaamiosta tuskin luovun, Nakkia olen miettinyt sijoitukseen. Onneksi hoitopaikkoja on tarjolla, vaikka useampi häkkikokoonpano mulle vielä jäisikin. Kettusesta luovun Ainan synnytettyä, koska mulla on Urho käytettävissä, ja luultavasti Ainan toinen poikue jää sen viimeiseksi Mustanaamion ollessa niin mainio edustus kyseisestä naaraasta. Myös tulevista poikueista syntyvät poikaset vaikuttavat siihen mitä jätän, riippuen siitä sijoitanko marsuja vai jätänkö itselleni. Onneksi siskoni on lupautunut hoitamaan yhdistelmiä, jos sellaisia sattuu juuri vaihdon ajalle. Vaihdon jälkeen näkee jatkaako harrastus kasvattamisen merkeissä. Tällä hetkellä tuntuu, että jatkuu, mutta alle vuodessa voi tapahtua ties kuinka paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *