>PPKJYn näyttely 29.05.2010

>


Taas on yksi näyttelypäivä takana päin! Piti herätä jo viiden aikaan aamulla ja kuuden jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti Nivalaa. Kyllä me sinne sitten löydettiin, vaikka parin tunnin yöunien jälkeen jutut oli vähän levottomia ja keskittyminen vähän missä sattuu…
Mukana oli siis Ernest ja Surku (sekä Alpo ja Vilttitossu). Marsuja oli ennakkoilmottautunut 20 kappaletta, mutta jälki-ilmona tuli vielä ilmeisesti muutama kappale… Mikäli en väärin muista, niin kaikki olivat avoimessa luokassa! Kirjavaa porukkaa: oli nakua, karkeakarvaista, sileää, pitkäkarvaista kiharoilla ja ilman, rusettia sun muuta…


Surkun vuoro oli toisena ja kun kaivoin sen kopasta esille, koko marsu oli ihan hehkuvan pinkki! Kyllä se sitten sylissä odotellessa hiljakseen rauhoittui ja oli ihan suht normaalin näköinen pöydälle päästessään. Surku ei olisi malttanut oikein pysyä laudalla, katseli ja ihmetteli ympäristöä itsekseen pulisten. Piti nakuherran sitten maistaa vähän tuomariakin kun hampaiden katsominen ei ole ikinä ollut sen mielestä kamalan mukavaa puuhaa… Surkun takaosan lihakset sai kehuja, kasvattaisi vaan vielä samanlaisia lihaksia eteen! Pisteitä kertyi 95, mikä oli enemmän mitä olin odottanut.


Ernest oli vuorossa kymmenentenä ja se oli kamalan löysä boksista ottaessa. Raukka oli vähän hädissään ja peloissaan, kun sillä ei ollut kaveria mukana samassa boksissa. Kyllä se sitten pöydällä vähän jo virkosi, mutta oli samalla oma löllö itsensä ja antoi käsitellä, jännittäen vähän kuitenkin. Ernestistä löytyi vähän kaikesta jotakin, joten pisteitä oli sitten lopulta 92. Marsu oli sitten vielä boksissa sotkenut helmansa, mutta eihän sille mitään voi.


Päivä meni palloillessa pääasiassa pupupöytien äärellä ja välillä kahvion puolella. Viiden tunnin jälkeen kaikki marsut oli arvosteltu ja alettiin jännityksellä odottaa palkintojen jakoa. Surku pyydettiin PPM-pöydälle, missä se olisi oikein mielellään taas vaihteeksi rynninyt viereisen marsun näyttelylaudalle tutustumaan. Palkintojen jaossa Surku sitten olikin PPM3 ja sai ensimmäisen eliittikorttinsa! Mukaan tarttui myös viiden kilon purupakkaus – se sitten kuluukin ylppäreitä edeltävään siivoukseen juuri sopivasti. ;)


Koko näyttelypäivä meni vähän muissa maailmoissa, mutta mieleen jäi taas vaihteeksi isot ja laajat tilat kuten PPKJYn viime näyttelyssäkin. Ei tarvinnut seisoskella ja tuskailla, vaan istumapaikkoja löytyi yleensä juuri sen pöydän luota mitä halusi seurata. Myös pupujen ulkomuotoa oli hauska katsella, aikamoisia jänöjä sieltä löytyikin!
Nyt meillä tulee vähän näyttelytaukoa, kun täällä päin ei kesällä oikein näyttelyitä taida olla… vinkatkaa jos on! Etelässäkään tuskin tulee kamalasti käytyä, mutta pitää sivusilmällä kuitenkin vilkuilla noita tulevia näyttelyitä. Elokuussa Oulussa on sitten taas pet-luokkaa tiedossa – tännehän suunnitelmiin marsujen ulkomuotoa, mutta se sitten jäi kun tuomaria ei saatu. :( No, ehkä ensi vuonna sitten! Syksyllä olisi tarkoitus kuitenkin suunnata jonnekin kokeilemaan ulkomuotoa uudestaan Surkun kanssa.

2 thoughts on “>PPKJYn näyttely 29.05.2010

  1. >Surkullahan meni loistavasti! :) Mekin oltiin Nivalassa, Ada sai 91p, mutta oli sen eka näyttely ja se ei ole kunnolla tottunut käsittelyyn.

  2. >Surkusta oon kyllä niin ylpeä :)

    Kivasti pisteitä tuli Adalle, hyvin ekaksi näyttelyksi! Noissa pet-näyttelyissä on juuri se kiva miten näkee oman lemmikin kehittymisen juuri niissä pisteissäkin sitten kun se tottuu käsittelyyn ja sun muuhun. <:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *