>PPKJYn näyttely 27.02.2010

>

Nyt on sitten takanapäin ensimmäiset näyttelyt muualla kuin OSJHn leivissä! Suunnattiin parin tunnin automatkan päähän Haapajärvelle siskon ja äidin kanssa, mukana Surku ja Fredrik. Hetken jo mietin että viitsiikö kumpaakaan viedä näytille, kun kaksikolla on ollut pientä kriisiä: Surkulla oli parantumaisillaan oleva, kinasteluruvesta jäänyt kuiva kohta kyljessä ja Fredrikillä pienet ruvet leuassa ja takapuolessa, sekä Surkun nyppimä kalju kohta kyljessä… Fredrik sai myös tehohoidon hilseilevään turkkiinsa vain paria päivää ennen näyttelyä.


Näyttelypaikka oli hyvin iloinen yllätys! Paljon tilaa ja istumapaikkoja, sekä hurjan mukavia ihmisiä. Oli aika hurja astua sisään näyttelysaliin kun heti ensimmäisenä silmät iskeytyivät tähän palkintopöytään…

Terkkuja tämän ihanuuden omistajille, oli kiva jutella! :)


Surku pääsi arvosteltavaksi neljäntenä. Tuomarina oli Juhani Nivala, joka käsitteli marsuja niin varmasti että katsottiin siskon kanssa pitkään että pysyykö meidän marsut noinkin päin aloillaan! Olen itse aina ollut ihan kamalan varovainen noiden käsittelyn kanssa, mutta pitää nyt varmaan vähän ryhdistäytyä ja löytää samanlaista varmuutta tuohon käsittelyyn. Surku oli vähän käsittelystä hämillään ja näykkäisikin tuomaria… Kiukkuinen pikkumarsu!

Fredrikin vuoro oli kahdeksantena, koska ennen sitä otettiin yksi nuori jälki-ilmoittautunut. Fredrik on jo näyttelyitä käynyt vähän enemmän kuin Surku ja luulisi sen tottuneen käsittelyyn, mutta välillä se yritti kapuilla tuomaria pitkin saadakseen kaikki jalat tukevalle pinnalle. Yhtenä hetkenä Fredrikin etujalat roikkuivat vapaana, pää nojasi käsivartta vasten ja takajalat olivat tuomarin kädessä… Oli marsu vähän kummissaan! Arvostelu meni muuten hyvin, paitsi että Fredrikille oli alkanut tulla aikamoista tukkeumaa kakkakanjoniin. Ennen se ei ole ollut edes kamalan likainen, mutta ilmeisesti pyyhkeiden vaihto mörttiröpöön sai aikaan sen, että sinne kerääntyy enemmän tavaraa. Sain kuitenkin irroiteltua ja puhdistettua sen kamalan möykyn irti heti arvostelun jälkeen ja Fredrik vaikutti heti silminnähden tyytyväisemmältä vaikka ei se puhdistaminen sillekään mukavaa ole. Täytyy nyt olla tarkkana, ettei pääse uudestaan kerääntymään noin paljoa likaa. :)


Marsuja oli 15 kappaletta, joten arvostelu ei kestänyt kovinkaan pitkää aikaa. Vähän siinä tietenkin jännitti, kun en odottanut kummallekaan marsulle kovinkaan korkeita pisteitä, varsinkaan Fredrikille.
Tuomari aloitti erikoispalkinnoista ja siirtyi sitten kunniamainintoihin. Surku sai (yhdistetyn) kunniamaininnan yleiskunnosta ja -olemuksesta sekä puhtaasta rasvarauhasesta, mistä tuli omistajallekin erittäin hyvä mieli! Mukaan saatiin arvostelulappunen ja pisteitä oli 97, meidän talouden ennätys! Aiemmin ollaan saatu korkeintaan 93,5 pistettä OSJHn näyttelyissä, jossa arvostelu tosin tuntuu aina hieman tiukemmalta.
Tässä vaiheessa oltiin enemmän kuin tyytyväisiä Surkuun. mutta pian meidät kuitenkin kutsuttiin takaisin pöydän luokse, kun Surku oli nuorten LKV1! :) Arvostelujen lopuksi vielä hain Fredrikin lappusen ja silläkin oli pisteitä 96 p, vaikka ajattelin että OSJHn mittakaavassa se olisi ansainnut ehkä 90 p… Ehkä turkinhoito ja muu puunaaminen oli sitten erittäin onnistunut.
Näyttelyn tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Kotiin lähdettiin hyväntuulisina ja marsutkaan eivät tuntuneet olevan kummissaan, lepäilivät rentoina kantokopassa koko automatkan ja popsivat välillä heinää. Seuraavaksi meitä näkee Lahden näyttelyssä Surkun ulkomuotodebyytin merkeissä (jännittää!) ja ensi kuussa OSJHn näyttelyssä. Lahteen lähtee myös Fredrik pet-luokkaan ja Surkun seuraneidiksi, Ouluun mennään näillä näkymin kaikkien neljän näyttelykelpoisen voimin.
Toukokuussa olisi sitten vielä toinen OSJHn näyttely ja PPKJYn näyttely Nivalassa, joihin olisi tarkoitus hyökätä myös kokoonpanolla x. :)

One thought on “>PPKJYn näyttely 27.02.2010

  1. >Onnea Surkulle Lahden tuloksista, vaikka niistä ei tässä mainitakkaan! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *