Shoppailua

petsgo-014-pieni

Lemmikkitarvikeliike Pets Go otti yhteyttä ja tiedusteli, olisinko näin lemmikkibloggaajana kiinnostunut kirjoittamaan tilauskokemuksestani lahjakorttia vastaan. No, tässä sitä nyt ollaan! Nettisivulta löytyi mielestäni kivasti marsuille sopivia tuotteita.

Tilaukseni tein maanantaiaamuna, paketti lähti liikenteeseen samana päivänä ja tuli perille heti tiistaina. Nopeaa toimintaa! Tilasin seuraavat tuotteet:

JR Farm Voikukkaheinä 500g
JR Farm heinätunneli iso
Trixie Pajusilta 17×28 cm
2 x Classic kanipullo 600ml
Trixie Kanin tunneli 130×18 cm

Valikoin mahdollisimman paljon sellaisia tuotteita, joita ei välttämättä tulisi muuten ostettua, sekä aina tarpeellisia juomapulloja. Puisia virikkeitä meillä ei ole ollut enää pitkään aikaan, vaikka marsut niistä tykkääävät, koska niitä ei pysty pesemään samalla tavalla kuin esimerkiksi muovisia tai kankaisia virikkeitä.

Pakettiin oli sujautettu ylimääräisenä tuotteena myös pinaattinappeja! Kankainen tunneli meni heti äitini Kalervo-kanin käyttöön, joka ei vielä ensikokeilulla oikein ymmärtänyt ideaa. Kyllä se sisään pujahti, mutta yritti aina puolessa välissä syödä tiensä ulos. Marsut pääsivät kokeilemaan muita tavaroita tänään häkinsiivouksen yhteydessä.

petsgo-133-pieni

petsgo-111-pieni

Heinätunneli marsuillani on ollut viimeksi silloin, kun kuikkuja oli vain neljä kappaletta. Muistan kyseisen putkilon olleen suuri hitti jo silloin eikä se pettänyt nytkään – sinä samana hetkenä kun laskin tunnelin häkkiin, Routa ja Tove riensivät tutkailemaan ja järsimään sitä kovalla innolla.

petsgo-097-pieni

petsgo-130-pieni

Voikukkaheinä oli myös kova hitti! Sinä samalla hetkellä kun avasin pussin ja laitoin heinää ensimmäiseen häkkiin maisteltavaksi, alkoi pikkuskinnyjen häkistä kuulua hyvin vaativa huuto tuoksun perässä. Mustanaamio taisi olla ainoa, joka ei malttanut hiljentyä kaikista kolmestatoista marsusta syömään, mutta päästyään yli puhtaan häkin iloista sekin viimein malttoi alkaa maisatella.

petsgo-141-pienipetsgo-145-pieni

Pajusilta herätti pikkuskinnyissä ihmetystä. Ensin sitä kierreltiin kaukaa ja Piina yritti vessa-astiasta käsin kuikuilla uutta outoa vempelettä, mutta uskaltautui sitten lähemmäs haistelemaan. Lopulta tästäkin häkistä alkoi kuulua tasainen järsinnän ääni.

Loppuun vielä Urhon pepsodent-hymy, jonka se esittelee aina nenä pitkällä kun marsulan ovi jätetään auki. Kesän tuoksut on niiiiin ihania!

petsgo-004-pieni

Viisi kuukautta myöhemmin

Ohhoh, onpa siitä aikaa kun olen viimeksi kirjoitellut. Tämä vuosi on kulunut turhankin nopeaa ja nyt ollaan jo yli puolen välin. Marsurintamalla ei ole tapahtunut muuta sen kummempaa kuin että Surku löytyi häkistään kuolleena 14.6. Kirjoitan Surkulle myöhemmin oman tekstinsä, kun tämän oli tarkoitus olla lähinnä tällainen elonmerkki että blogi ei ole ihan unohtunut.

Tässäpä olisi muutama kuva tältä päivää. Marsulan valaistus ei ole kummoinen, joten värimäärittelyjen sijaan heitin kuvat suosiolla mustavalkoisiksi.

Marsut liikenteeseen

Uudessa kodissa

Laumakokoonpanossa on tapahtunut taas muutoksia.

Ernest ja Bella muuttivat siskoni luokse. Vaikka tämä kaksikko onkin maailman mukavin lemmikkipariskunta ja olisin pitänyt ne mielelläni itselläni, saavat ne siskoni huomassa varmasti paljon huomiota ja hoitoa. :)

Kauaa marsumäärä ei kuitenkaan viidessä pysy: pistin Surkun ja Mallan saman katon alle toivoen kivapäistä skinnykantajaa itselleni. Malla ei kyllä ollut oikein lämmetäkseen tälle kaljulle herralle vaan pisti kamalan naksutusmyrskyn pystyyn ja näytti ehkä yrmeimmän marsunilmeen jonka olen ikinä nähnyt…

Ensi kuun puolen välin paikkeilla pitäisi tänne kotiutua myös nuori skinnynaaras, sitä siis odotellessa.

Töre 06.03.2011


Johan oli pitkä näyttelypäivä! Omasta väsymyksestä huolimatta oli kuitenkin oikein mukavaa eikä kotiin tarvinnut palata tyhjin käsin kun Suomen edustusjoukosta oma osuuteni oli Ernest, Bella ja Malla. Tällä kertaa jopa melkein pysyin mukana, joskin sitä edes auttoi Tiina joka piti suomalaiset ajantasalla. :)

Suuria odotuksia ei marsuilta ollut, silver-tarroja lähdin lähinnä hakemaan, mutta tulipa siinä sitten muutakin menestystä ohella ;) Kaikki olivat oman ikäluokkansa voittajia ja menestyivät seuraavanalaisesti:

Ernest 91 p, silver-tarra
Malla 90 p, silver-tarra, BIS PET 3!
Bella 90 p, silver-tarra, BIS PET 2!!


Vaan eihän sieltä Ruotsista voinut lähteä ilman kyseisen maan edustajaa, joten bokseihin sujahti myös pieni skinnyherra Edward Scissorhands eli Morso. Söpö kuin mikä! Näissä ylikarvottuneissa on jotain niin herttaista, en tiedä mikä niissä oikein viehättää…

OSJHn pet-show 19.02.2011


Näin sitten pääsi käymään. Bella yllätti suuresti, kun uskalsin viedä yleensä hilseilevän ja näykkivän otuksen pitkästä aikaa näyttelyyn – tuloksena 96 pistettä, LKV1, PPM1 ja BIS3! Ei pojat olleet lainkaan sen huonompia, Ernest sai 94,5 pistettä ja pääsi käymään PPM-pöydällä, mutta ei sijoittunut ja sai sitten kuman. Surku edusti taas hienosti 93,5 pisteellä. Huh, on kyllä niin epätodellinen olo.

Näyttelypäivä meni kamalan nopeasti, kun itse olin marsujen sihteerinä ja matkaseuralaiset hoitivat marsujen viime hetken puunaukset ennen pöydälle tuloa. Täytyy kai pitää nämä henkilökohtaiset assarit muulloinkin mukana, jos tulos on tämä ;)

>Vähän asiaa kaikesta

>

Siskon Nappa-koira ja Bella poseeraa
Joulun jälkeinen aika on mennyt aika leppoisasti ja marsut ovat olleet tarkan valvonnan (ja hetkittäin korvapesun) alaisena siskon koiran toimesta. Heti jos marsuista pääsee pienikään ääni tai heinä kahisee niin Nappa juoksee paikalle tarkastamaan tilannetta.


Ernestillä on pieni silmäongelma, mutta onneksi lääkitys siihen on jo tiedossa. Ajattelin tuota ensin fatty eyeksi, kun Ernest on niin kamalan iso, mutta ilmeisesti se on ihan silmän ympäryksen kudosta joka pukkaa esille. Marsu ei siitä ole moksiskaan, vaan pörisee neitokaisille entiseen tahtiin ja pitää akkalaumaa kurissa.

Lopuksi vielä kerran kuva Mallasta, toivottavasti ette kyllästy kuoliaaksi. Lupaan pikimmiten kuvamateriaalia myös muista marsuista, ettei varsinkin Fredrikiä ja Surkua unohdeta! Surku on kyllä mun ykkössylimarsu, se taas nukkui vatsan päällä kun katselin telkkaria peiton suojissa. :)


Ja kerran jo unohtui, että ulkoasu muuttui nyt vähän! Ernest pääsi komeilemaan otsikkoon vähän Muchamaisissa tunnelmissa, mutta otsikko tulee varmaan vielä muuttumaan suuntaan jos toiseen… ainakin fontin ja tekstin asettelun osalta. :)

>Hyvää joulua!

>

…tai ainakin pepuntäyteistä joulua! Marsut halusi tällä kertaa esitellä parempia puoliaan lyhteen syömisen sijaan. Bellan takamus näyttää kyllä siltä että se on maistellut kauraa vähän enemmänkin. :D

>OSJHn pet-show 06.11.2010

>

Kuvasaalis jäi tältä reissulta varsin vähälle, mutta onneksi sisko otti omasta näyttelytiimistäni vielä palkintokuvan päivän päätteeksi. Limingassa mukana oli siis jälleen Surku ja Ernest, molemmat hyvin nopealla valmistelulla… Ernestillä oli komean keltainen leuka, kun olin ajattelemattomasti antanut sille porkkanaa edeltävänä aamuna. Pöljä mikä pöljä, omistaja siis! Tulokset olivat kuitenkin seuraavanlaiset:

Ernest 94 p + kunniamaininta massasta
Surku 94 p + kunniamaininta massasta ja hyvästä ihosta

Oikein mukavasti siis meni, en odottanut tämänkään vertaa lyhyellä valmisteluajalla. :) Tämä oli sitten meille tämän vuoden viimeinen näyttely… Seuraavan kerran taidetaan näyttäytyä taas OSJHn merkeissä helmikuussa, mikäli ei tule muita näyttelyitä ennen sitä.