>Nyt ja ennen

>


Tuntuu, että on kamalan vähän kirjoitettavaa tänne nykyään. Lauantaina jäi näyttelytkin välistä, niin ei ole tuloksia kerrottavana tai kuvia näytettävänä. Marraskuussa sitten seuraavat näyttelyt, ellen eksy sitä ennen Luleån puolelle.

Arki omassa kämpässä on sujunut ihan hyvin. Kolme viikkoa olin omillani, sitten kämppis tuli Ranskasta ja sen jälkeen ollaan oltu aika juhlavissa merkeissä tupareiden sun muun vuoksi. Marsut on saanut paljon huomiota, niin multa kuin vierailtakin ja varsinkin välillä vierailevalta siskolta.
Äsken kyllä uhrasin kaksi paitaa Surkulle mökkiin, koska tää kämppä on kamalan kylmä enkä uskalla laittaa tuota patteria kovemmalle pitkien verhojen vuoksi. Pitää soitella äidille, löytyisikö kotoa vielä lyhyempiä verhoja, ettei mun ja marsujen tarvisi palella täällä…

Marsut on reipastunut selvästi tässä parin viikon aikana, aluksi ne oli vaan ihan hiljaa ja kummissaan. Fredrikistä varsinkin on tullut äänekkäämpi, samoin Bella on reipastunut vaikka sekin on välillä vielä vähän arkajalka.

Ihan kamala näyttelykuume. Pitää varmaan laitella noita marsuja nyt sitten ihan muuten vaan näyttelykuntoon, puunata ja sen sellaista. Tosin ihan kun mun ei pitäisi käyttää kaikkea vapaa-aikaani opiskeluun, mutta kun… :D

Tuo kysely on nyt lojunut tuossa jo ikuisuuden ilman että oon käynyt sitä läpi, mutta Björnin poismeno tuli vähän väärään hetkeen niin en oo halunnut kirjoitella noita tuloksia vielä sen kummemmin. Enkä varmaan kirjoittelekaan. Jaetulle neljännelle sijalle pääsi Ernest ja Fredrik, kolmanneksi Bella, toiseksi Surku ja ensimmäiseksi Björn. Ikävä.

syksy 2008, parikuinen Björn>Yksi on joukosta poissa

>

Björn
♥ 26.6.2008 † 13.8.2010

Hei hei, maailman paras lemmikkimarsu.

Omasta päätöksestäni Björn pääsi porkkanamaille, jossa kiero selkäranka, epämuodostuneet varpaat tai vaikea hengitys ei vaivaa. Hetken aikaa näytti jo hyvältä, kun marsuherran paino nousi ja rikkoi 800 gramman rajan ensimmäistä kertaa, mutta tuli sitten taas rytisemällä alas. Viimeisinä aikoina Björreä ei voinut edes nostaa syliin ilman, että se alkoi haukkoa henkeään tai menetti pahimmillaan tajuntansa. Vielä tänään se kuitenkin jaksoi tulla häkin ovelle ruuan ja rapsutuksen toivossa katsomaan, että mitäs täällä tapahtuu.
Vaikka koko päivä on nyt mennyt itkien ja pahan olon vallassa, eikä ruoka ole mennyt alas, tuntui jotenkin helpottavalta kääriä Björn ruusukankaaseen ja haudata se marjapensaiden juurelle. Tuntui paljon paremmalta, kun näki sen rauhallisena ja sai silitellä sitä ihan hetken vain. Siellä se nyt lepää ja saa haudalleen jonkin muistomerkin, kunhan itse tästä rauhoitun. Muistoksi jäi Björnin häkissä istuskellut hamsteripehmo, johon se aina nojaili. Se tuoksuu ihan marsulta ja purulta.
Björn oli ehdottomasti mun ja koko perheen ykkösmarsu, monen muunkin lemppari viisikosta.

>Helei!

>

Fredrik ja siskon koiranpentu Nappa

Björn (2 v 1 kk) 730 g (– 70 g)
Ernest (2 v 1 kk) 1312 g (– 28 g)
Fredrik (2 v) 1140 g (
– 58 g)
Bella (1 v 5 kk) 960 g (
– 11 g)
Surku (10 kk 4 vk) 925 g (+ 44 g)

Apua kun näyttää punaista! Björn vähän huolestuttaa, vaikka se ei kyllä ole käyttäytynyt yhtään poikkeavasti… Itseasiassa se on ollut hetkittäin tosi pirtsakka. Saa nähdä minkä verran tuo paino on kun leikkaan siltä turkin.

Hiljaiselo jäi hieman odotettua lyhyemmäksi, kun jostain hiipi taas uusi kipinä marsuharrastukseen. Tässä kuussa lähden sittenkin (joo-ei-joo-ei-joo… yritä päättää!) hyvin todennäköisesti PiNan näyttelyä kohden. :) Ehkäpä myös Liminkaan OSJHn näyttelyyn, PPKJY jää varmaan välistä vaikka sen piti olla niin ”varma”. Surku on varmasti mukana joka paikassa, kun se on kasvanut niin kivasti kokoa, muista en tiedä vielä varmasti.

>Hiljaisuus

>

Tiedossa on pientä blogihiljaisuutta, koska minulla on muutto ja uusi opiskelupaikka edessä päin. Kaupunki pysyy samana, mutta silti on paljon järjesteltävää ja mietittävää. Näyttelysuunnitelmat muuttuivat ainakin sen verran että PiNaan en lähde, enkä välttämättä myös kahteen näihin muista näyttelyistä. Syksymmällä sitten ehkä voisi harkita lähtevänsä Helsinkiin näyttelyhommissa, kun ystävä muuttaa sinne opiskelujen perässä ja tältä sitten luultavasti saisi helposti majoituksenkin – ei tarvitsisi ajaa joka paikkaan aina Pieksämäeltä käsin. ;) Ulkomuodot vetävät puoleensa, harmi vain ettei ole oikein mitään näyttelytettävää Surkun lisäksi.

Surkulla on muuten tällä hetkellä ihan järkyttävä, kun yksi ulkoilupäivä se sai hyttyset kimppuunsa. Raukalla on nyt selkä täynnä paukaumia, eikä ne tunnu oikein lähtevän vaikka kuinka rasvailen…

>Björn 2 v.

>

Björn sheikkailee juhlan kunniaksi!


Meidän ”vanhus” Björn täyttää tänään tasan 2 vuotta! Mitään suurempaa elämäntarinaa en ala Björrestä kertomaan, kun siitä on tullut kerrottua kaikenmoista jo sairauskertomuksessa, joka muuten julkaistiin myös OSJHn Leukapussi-lehdessä ;) Tässä kuitenkin pari kuvaa vuosien varrelta, osa on saattanut esiintyä täällä blogissa aiemminkin, kun nappasin näitä photobucketista:

>Björren bileeeet!

>

Björn ja nimetön pehmohamsterikaveri


Björn (1 v 11 kk) 800 g (
+ 14 g)
Ernest (1 v 11 kk) 1340 g (+ 10 g)
Fredrik (1 v 10 kk) 1198 g (
+ 14 g)
Bella (1 v 4 kk) 971 g (+ 34 g)
Surku (9 kk 1 vk) 871 g (– 3 g)

Björrellä on tänään bileet, kun sen paino ylsi ensimmäistä kertaa 800 grammaan! Tammikuusta asti ollaan yritetty saada paino nousemaan ja 800 g oli ensimmäinen tavoite. Uutta tavoitetta ei vielä uskalla asettaa, kun pitää ensin katsoa saadaanko painoa ylipäätään pysymään tässä vai lähteekö se taas laskuun. Toivotaan kuitenkin parasta! :) Tänään juhlitaan sitten tuoreilla ja uudella heinällä.

>Kaikenlaista

>

OSJHn näyttely lähestyy, eikä mikään mene putkeen. Ennakkoilmoitin Surkun ja Ernestin, koska ne ovat yleensäkin pärjänneet parhaiten.
No, kävipä niin, että Fredrik ja Surku päättivät, että nyt ei tulla enää toimiin ja laitetaan ihan kunnon matsi pystyyn! Nappasin marsupallosta Surkun, jolla oli sitten kaksi haavaa poskessa ja pieni etukyljessä. Jos nuo haavat ei ehdi parantua näyttellyyn mennessä, se jää kotiin. Fredrik sai taisteluhaavoja sieraimeen ja huuleen – oli aluksi aika hurjannäköistä, kun verta valui sieraimesta ja hampaat olivat punaiset. Onneksi haavat olivat loppujen lopuksi aika pieniä ja ne sai puhdistettua helposti.
Eihän nämä vastoinkäymiset tietenkään tähän jäänyt, vaan kynsiä leikatessa huomasin että Ernestillä on ihan hitonmoiset kovettumat takajaloissa! Jos en saa niitä pehmitettyä, niin pitää miettiä taas kahdesti vienkö sitäkään paikanpäälle, varsinkin kun sen etujalkojen känsistä tippuu aina hoidettunakin pisteitä.

Pikkusisko kuitenkin kysyi, saisiko hän viedä Bellan näytille. Ensin olin aika kielteinen kun Bella nyt on aina niiiin Bella, mutta kai sitä lopulta oli suostuttava. Tässä juuri pyörittelin Bellaa sylissä, vaikka ajattelin että jos laittaisin siskon laittamaan sen itse kuntoon, ja voi että neiti käyttäytyi nätisti! Antoi leikata kynnet ilman, että repi jalkojaan pois sormien välistä eikä purrut kertaakaan. Tästä voi vaan kiittää OSJHn marsuiltaa (vetäjinä
Lea ja Essi), jossa tuli puheeksi kynsienleikkuuasennot. Otin sieltä sitten oppia ja nostin jalat korkeammalle tasolle, marsu sitten selälleen reisiä vasten ja siitä oli helppo leikata etujalkojen kynnet. Miten ihmeessä olen ikinä saanut edes leikattua niitä aiemmin? :D

Tänään tuli haettua myös postista marsuille ruuat. Björnille kasvatusta, muille elatusta. Pari päivää nuo saivat popsia Genesiksen jäämiä, mutta se ei oikein maistunut. Heti kun tuli taas Altrominia kuppiin, niin kaikki vetivät sitä nassuun kuin viimeistä päivää!

>Painonnousua

>

Björn (1 v 10 kk) 786 g (+ 34 g)
Ernest (1 v 10 kk) 1330 g (+ 48 g)
Fredrik (1 v 9 kk) 1185 g (+ 44 g)
Bella (1 v 2 kk) 937 g (+ 60 g)
Surku (7 kk 3 vk) 874 g (+ 83 g)


Björnin paino on noussut, vaikka leikkasin siltä turkin viikko tai pari sitten! Paino olisi siis vielä korkeampi, jos sen turkki olisi samassa tilassa kuin viimeksi punnittaessa. Jes! Muiden marsujen painot ovat myös nousseet aika lailla, varsinkin Surkun. Heinää kyllä kuluu taas enemmän, kun olen alkanut säännöstellä niiden pellettimääriä – ennen oli kaikilla aina tarjolla Altrominin Elatusta, nyt sitä on jatkuvasti ainoastaan Björnillä. Tällä viikolla pitäisi viimein laittaa ruokaa taas tilaukseen, kun nykyinen ruokapussi alkaa tuntua turhan tyhjältä.

>Vanhoja vauvoja

>

Löysin irc-galleriaan pitkästä aikaa eksyessäni piilotetuista kuvista vauva-Björnejä ja vauva-Fredrikejä! Luulin näiden kuvien jo kadonneen, lukuunottamatta tuota Björnin yksittäisulkoilukuvaa, joka esiintyy jo aiemmassa Björn-postauksessa. :)