Äänestäjien lempimarsu

petsgo-017-pieni

Viimeisimmän äänestyksen kysymys oli kuka on lempimarsusi? Olin melkoisen yllättynyt voittajasta, koska en ole koskaan pitänyt Görania mitenkään ”yleisön suosikkina”. Onhan se sievä ja ihanan muhkea marsu! Jos joku Göranin äänestäjistä lukee tämän, niin kommentoi ihmeessä miksi valitsit juuri tämän marsun. Myös muut äänestäjät saavat toki perustella valintojaan.

4 ääntä:

Göran

3 ääntä:

Mustanaamio

2 ääntä:

Urho

1 ääni:

Aina, Fredrik, Paniiki, Piina, Raasu, Routa, Rukka ja Tove

poikaset-078-pieni

Viisi kuukautta myöhemmin

Ohhoh, onpa siitä aikaa kun olen viimeksi kirjoitellut. Tämä vuosi on kulunut turhankin nopeaa ja nyt ollaan jo yli puolen välin. Marsurintamalla ei ole tapahtunut muuta sen kummempaa kuin että Surku löytyi häkistään kuolleena 14.6. Kirjoitan Surkulle myöhemmin oman tekstinsä, kun tämän oli tarkoitus olla lähinnä tällainen elonmerkki että blogi ei ole ihan unohtunut.

Tässäpä olisi muutama kuva tältä päivää. Marsulan valaistus ei ole kummoinen, joten värimäärittelyjen sijaan heitin kuvat suosiolla mustavalkoisiksi.

Juniorit

marsutkissat 364 pieni

Kuvailin hyvin nopeasti viime syksyn poikueista kotiin jääneitä marsuja. Ne kaikki on jo niin kamalan isoja!

marsutkissat 381 pieni

Göran (He Asked Me How To Spell Orange) ei ole mikään ihmisen paras ystävä. Vähän kiukkuinen tapaus. Sen väri on edelleen vähän arvoitus. Emosta on ymmärtääkseni tullut ulos enemmänkin tällaisia harlekiinilta näyttäviä poikasia, mutta tuo mustan sävy on hämmentävä. Päästä ihan tumma, mutta muu vartalo on enemmänkin rusehtavaa. Jospa se olisi taas joku ihmeellinen soopeli.

marsutkissat 447 pieni

Edellisen sisko Rukka (That’s Why Her Hair Is So Big) on todella sievä! Siitä oli vaikea saada hyvää kuvaa kun se heittäytyi pitkäksi epämääräiseksi makkaraksi nätin poseerauksen sijaan.  Aivan ihanan värinen pikkutyttö. Vähän villi luonne tämäkin.

marsutkissat 478 pieni

Sitten ihana Routa (Never Kill a Boy on the First Date), joka on kohta varmaan emonsa kokoinen – ja se on paljon, sillä Tove-äiti on aikamoinen mötkylä. Tällä marsuneidillä on mahtava kirjava väritys! Juuri tällaisten riemukirjavien tapausten takia varmaan lopulta päädyin itsekin kasvattamaan turkkirotua, kun ulos voi tulla ties minkälaista väripalettia kun ei keskitytä siihen värisävyn jalostamiseen. Tässä vielä muutama lisäkuva Roudan värityksestä, rakastan tuota kirjavaa takamusta:

marsutkissat 480 pieni

marsutkissat 482 pieni

Bonuksena loppuun animaatio rapsuteltavasta Urhosta!

urho

Ilkeät tytöt, vihaiset linnut


Mean Girls-poikue kahden viikon ikäisenä


I Can’t Help It That I’m So Popular. Aivan ihana karvakasa, jonka paino on noussut kahdessa viikossa 78 grammasta 141 grammaan.


He Asked Me How To Spell Orange eli Göran jää kotiin. Pitää edelleen poikueen isoimman marsun titteliä 172 gramman painoisena.


That’s Why Her Hair Is So Big jää myös kotiin. Tämä nakuneiti ei halunnut millään nostaa painoaan 80 gramman paremmalle puolelle, vaan paino kävi hetkittäin siinä 70 gramman pinnassakin, mutta tänä aamuna puntari näytti 103 grammaa.


You Can’t Join Mathletes oli poikueen pienin syntyessään, mutta painaa nyt 127 grammaa. Reipas pikkuinen.


Angry Birdsit täyttävät huomenna viikon.


Ham’o’ween eli Hämis jää ehdottomasti kotiin. Viikossa paino on noussut 90 grammaan.


Ham ’Em High, pienistä pienin, jonka paino käväisi alimmillaan 59 grammassa. Aluksi huolestutti että mitähän tämän pikkuisen kanssa käy, mutta paino on noussut viikossa 85 grammaan. Toisen korvan reuna näyttää myös hitusen tummuneen!


Hogs and Kisses ei halua oikein päättää sukupuoltaan. Pari päivää sitten se näytti urokselta, mutta tänään taas naaraalta. Paino on joka tapauksessa noussut 94 grammaan.


Poikueensa jättiläinen, Haunted Hogs. Painoa nyt 120 grammaa ja kokonsa puolesta kävisi vaikka Marraksen poikasesta.


Kisses ja Popular on hauska parivaljakko. Otin tämän kuvan lähinnä vertailuksi siitä, miten erilainen karvanlaatu näiden kahden eri poikueen poikasilla on. Popularin karva on paljon pörröisempää, kiharaisempaa ja villimpää kuin Kissesin, jonka karva kihartuu vain hieman ja on ihan sileää ja pehmoista. Kissesin isä on hyvin karkeakarvainen Urho ja Popularin emä Marras aivan sileä eli osat tuntuu menneen vähän väärinpäin!


Hair (vielä lempinimeä vailla) ja Hämis. Vielä pari päivää sitten nämä painoivat saman verran, mutta nyt Hair on viimein saanut painonsa nousuun. Ovat niin hassu näky kuuden karvalapsen joukossa. Ihanat nakutyttöset.