Marsut ihmisinä

Jos Pönsi on temperamenttinen mafiapomo niin mitä muut marsut on?

Pönsi on marsumaailman pelätyin mafioso, joka valitsee lähipiirinsä hyvin tarkasti. Jos toisen naama ei miellytä, voi seurauksena olla varsin verinenkin taisto. Joskus Pönsi lähtee reissulle ihan vain tappelua hakeakseen. Aikamoinen kahlekuningas, joka saa mitä haluaa.

Fredrik on niitä harvoja Pönsin lähipiiriin päässeitä. Tämä hieman vanhempi herrasmies on hupsu, hölmö ja niin harmiton, että tulee toimeen aika lailla kenen kanssa tahansa. Fredrik viihtyy välillä vähän liiankin hyvin kotona, mutta ei ole mikään arkajalka.

Mustanaamio, Pönsin poika, on tullut hyvin paljon isäänsä, niin ulkonäöltään kuin luonteeltaan. Pienenä viisipäisen katraan pienin ja heiveröisin lapsi on kasvanut katu-uskottavaksi lihaskimpuksi, joka ei pahemmin viihdy muiden seurassa. Mustanaamio kuvittelee olevansa aikamoinen naistenmies, vaikka yleensä kaunokaisten lähestyminen jää  uhosta huolimatta vain kauempaa ihailuksi.

Surkulle sattuu ja tapahtuu. Välillä korjataan tippuneita hampaita, seuraavaksi taas parannellaan taisteluhaavoja. Surku on se seurallinen ja harmiton tyyppi, jonka suusta kuuluu aina sanat ”En minä tarkoittanut!” ja sitten seuraavana hetkenä ollaan taas ongelmissa. Leidiseurassa Surku osaa olla varsinainen herrasmies.

Urho, Surkun poika, on aina menossa. Koskaan ei malttaisi pysyä aloillaan vaan koko ajan pitää olla tutkimassa ja ihmettelemässä, että mitä maailmassa tapahtuu. Urho nauttii kameran edessä olemisesta ja on tehnytkin keikkaa valokuvamallina.

Göran, Urhon kämppis, on nuori ja vähän arka tapaus. Siitä huolimatta hän uhoaa jatkuvasti Urholle ja pitää järjestystä heidän taloudessaan. Ruotsalaissukuinen Göran kiroaa ärsyyntyessään vain ruotsiksi.

Aina, Mustanaamion ja Raasun äiti, on varsin topakka täti. Tummalla kaunottarella on hyvin tarkka miesmaku, eikä kuka tahansa kelpaa seuraksi. Myös muiden naisten kanssa oli ennen vaikea kohdata tappelutta, mutta saatuaan jälkikasvua on myös Aina oppinut tulemaan muiden kanssa toimeen.

Raasu on nimensä mukaan vähän raasu. Muut, erityisesti Aina-äiti, pomottelee Raasua oman mielensä mukaan eikä vastaansanomista juuri ole. Rauhallinen, hieman sisäänpäinkääntynyt neitokainen, joka viihtyy omissakin oloissaan.

Rukka on ruotsalaisperäinen vaalea, pienikokoinen kaunotar, Göranin sisar, joka on kasvanut lähinnä Aina-tädin huomassa. Hiljaisesta pikkuneidistä on kuitenkin kasvamassa räväkkä nuori nainen, kun hän löysi itselleen seuraa Mustanaamiosta.

Tove on myös ruotsalaissukuinen, näyttävä leidi, joka ei turhia stressaa. Hän rakastaa hemmottelua ja elää pelkästä mukavuudenhalusta. Tovella on tytär Mustanaamion kanssa.

Routa, Mustanaamion tytär, mafiasuvun nuorimmainen, on aivan kuin äitinsä. Seurallinen  neitokainen, joka ei ihan tajua sukunsa maineen päälle. Roudalle maittaa ruoka ja se näkyy myös ulkomuodossa.

Tällä hetkellä kuvioissa pyörii myös Toven hyvät ystävät, Bella ja Ernest. Koko ikänsä lähinnä platonisessa suhteessa saman katon alla elänyt vanha pariskunta on varsin hauska parivaljakko: Bella oli nuoruudessaan hyvinkin temperamenttinen nainen, mutta iän myötä on rauhoittunut mukavaksi, mutta oman kantansa pitäväksi tapaukseksi. Ernest puolestaan on aina ollut hölmö mies, puolipitkien hiusten hapsottaessa joka suuntaan. Ernest taitaa olla myös vähän ihastunut Toveen, mistä Bella ei oikein pidä. Nuoruudessaan Ernest asui myös Fredrikin kämppiksenä, mutta ei tullut toimeen jo nyt edesmenneen, silloisen kolmannen kämppiksen, Björnin kanssa.

Haastan haastamaan!

Mietin ensin että tekisin vain postauksen, jossa antaisin tilaisuuden kysellä juttuja mun marsuilusta. Sitten totesin että tuskinpa kellään on multa mitään erityistä kysyttävää (ja että osaanko muka vastata edes järkevästi). Pienen mietinnän jälkeen päätinkin laajentaa tämän postauksen enemmänkin sellaiseksi ”vaikuta blogin sisältöön”-jutuksi!

Homman nimi on se, että tykkään  värkätä  vähän kaikkea: piirtää, kirjoittaa, valokuvata, joskus videokuvatakin. Tämän puitteissa annan nyt ohjat teidän käsiin ja saatte heitellä kommentteihin mulle haasteita siitä, että mitä marsuteemaista juttua haluatte mun tekevän! Oli kyseessä sitten kirjoitus Mustanaamion arkipäivästä, sarjakuva Fredrikin matkasta häkiltä keittiöön tai vaikka videokollaasi porkkanaa syövistä marsuista. Saa heitellä ehdotuksia tyyliin ”Jos sun lempileffassa näyttelisi marsut, millainen DVDn kansi siinä olisi”!

Joskus mua käskettiin piirtämään mun marsut ihmisinä, mutta yleensä oon niin hidas toteuttamisessa että marsulauma ehtii muuttua ennen kuin saan kaikki piirrettyä. Yksittäiset marsut ihmisinä voisi onnistua, jos joku sellaisia haluaa nähdä. Sen tiedän että Pönsi olisi temperamenttinen mafiapomo.

Ja saa niitä kysymyksiä saa esittää, jos joku haluaa tietää vaikka Surkun oikean takajalan keskimmäisen varpaan pituuden. Saa sitä ehkä arkisempaakin kysellä. Kaikkia ideoita otetaan useampikin vastaan per naama, koska voin sitten toteutella niitä aina sitä tahtiin jos ei meinaa olla muuta tekemistä tai jos haluan vältellä oikeita hommia! ;)

Liebsteriä kaikille

”Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia. Liebster-palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.”

1. Kiitä antajaa, ja linkitä bloggaaja, joka antoi sen sinulle.
2. Valitse viisi blogia (joilla on siis alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

Hurjan paljon kiitoksia We’re all Strange heren Kristalle! Tää pirisi mun päivääni huimasti. Eteenpäin pitäisi jakaa, mutta tuntuu että lähes kaikki blogit ovat saaneet jo tämän palkinnon ainakin kertaalleen. Törkeästi laitan siis eteenpäin myös sellaisille, jotka ovat tämän saaneet, mutta ei teidän uudestaan tarvitse tätä alkaa jakaa. Saatte vaan tuplapalkinnot! Eli liiiibsteri lähtee tältä suunnalta seuraaville viidelle blogille, vaikka oisin voinut jakaa tän vaikka viidellekymmenelle kivalle luettavalle:

Kian Marsula
Cavy Dreams
Tepsutellen
Marsujen maailma
Sadetakin suojassa

Piggie pack is mine

Ladies and gentlemen, this piggie pack is mine

One, two, three four, five
Everybody in the cage so come on let’s ride
To the carrot store around the corner,
The boys say they want some salad and poop
But I really don’t wanna
bath like I did last week
I must stay sweet ’cause carrot is cheap
I like Mustanaamio, Raasu and Tove
And as I continue you know they’re gettin’ sweeter
So what can I do I really beg you my Breeder
To me popcornin’ it’s just like a sport
Anything fly it’s all good let me dump it
Please set in the squeeking

Piggie pack is mine!

A little bit of Fredrik in my life
A little bit of Pönsi by my side
A little bit of Nakki is all I need
A little bit of Mokka is what I see
A little bit of Urho in the sun
A little bit of Marras all night long
A little bit of Astrid here I am
A little bit of cucumber makes me your mom

Jump up and down and move it all around
Shake your head to the sound put your hands on the ground
Take one step left and one step right
One to the front and one to the side
Pop your paws once and pop your paws twice
And if it looks like this then you doin’ it right

A little bit of Fredrik in my life
A little bit of Pönsi by my side
A little bit of Nakki is all I need
A little bit of Mokka is what I see
A little bit of Urho in the sun
A little bit of Marras all night long
A little bit of Astrid here I am
A little bit of cucumber makes me your mom

Squeeky, squeeky!
Piggie pack is mine!

A little bit of Fredrik in my life
A little bit of Pönsi by my side
A little bit of Nakki is all I need
A little bit of Mokka is what I see
A little bit of Urho in the sun
A little bit of Marras all night long
A little bit of Astrid here I am
A little bit of cucumber makes me your mom

I do all to fall in love with a piggie like you
You can’t run and you can’t hide you and me gonna win a prize