Hupsista

”Täytyy pienentää marsumäärää ennen vaihtoon lähtöä.”

…ja niin tänne kotiutui lemon agouti Groth’s Orangina, black/golden Groth’s Bravo ja chocolate roan Groth’s Ettan. Noin 1,5-vuotiaita skinnykantajanaaraita kaikki. Ettan hurmasi mut heti, en vaan saa silmiäni irti maailman söpöimmästä valkoisesta leuasta!

Aina täällä

Tänään laumaan saapui naiskauneutta 760 grammaisen Aina-marsun muodossa. Tämä zobel/cream skinny on viralliselta nimeltään Aistillinen Aina ja iältään 4,5 kk. Tähän tämä loppumattomalta tuntuva marsujen sisäänmuuutto loppuukin sitten pidemmäksi aikaa ja seuraavat uudet asukkaat putkahtavat toivottavasti Mallasta.

Töre 06.03.2011


Johan oli pitkä näyttelypäivä! Omasta väsymyksestä huolimatta oli kuitenkin oikein mukavaa eikä kotiin tarvinnut palata tyhjin käsin kun Suomen edustusjoukosta oma osuuteni oli Ernest, Bella ja Malla. Tällä kertaa jopa melkein pysyin mukana, joskin sitä edes auttoi Tiina joka piti suomalaiset ajantasalla. :)

Suuria odotuksia ei marsuilta ollut, silver-tarroja lähdin lähinnä hakemaan, mutta tulipa siinä sitten muutakin menestystä ohella ;) Kaikki olivat oman ikäluokkansa voittajia ja menestyivät seuraavanalaisesti:

Ernest 91 p, silver-tarra
Malla 90 p, silver-tarra, BIS PET 3!
Bella 90 p, silver-tarra, BIS PET 2!!


Vaan eihän sieltä Ruotsista voinut lähteä ilman kyseisen maan edustajaa, joten bokseihin sujahti myös pieni skinnyherra Edward Scissorhands eli Morso. Söpö kuin mikä! Näissä ylikarvottuneissa on jotain niin herttaista, en tiedä mikä niissä oikein viehättää…

Könsikäs Pönsi

”Marsunko tahdot? No, kaksiko vaan? Siitä se lauma lähtee kasvamaan…”


Tällä kertaa talouteen muutti hieman alle 2-vuotias nakuherra Snoop’s Bobby Boblins. Pönsin kaveri edellisessä kodissa menehtyi, joten tämä ihastuttava pilkkupossu pääsee nyt näkemään elämää vähän pohjoisemmassa. Ensivaikutelmana Pönsistä en osaa sanoa muuta kuin oikein mukava kaveri ja kaiken lisäksi älyttömän reipas!

>Jäätelömakuja

>

Bella oli varsin kummissaan, kun hänen ja Ernestin valtakuntaan pelmahti toinen prinsessa. Vähän sitä piti ajaa takaa, nuolla ja miettiä että mitä tämän kanssa nyt tekisi.
Pieni Vanilla Toffee Crunch tuli eilen meille sijoitukseen. Tämä nonself buff roan on aika liikkuvainen tapaus, varsinkin sylissä. Tulevaisuudessa sen on tarkotus saada ensimmäinen poikue Surkun kanssa ja toinen kasvattajansa luona.
>Monen gramman painoisia uutisia

>

Ernest 1343 g (+ 141 g)
Fredrik 1168 g (+ 20 g)
Bella 997 g (+ 58 g)
Surku 985 g (+ 85 g)


Onkohan tuossa vaa’assa jotain vikaa, kun Ernest on muka lihonnut tuon verran alle kuukaudessa?! Viimeksi se oli muka laihtunut parissa kuukaudessa taas 100 g, vaikka se ei tuntunut tai näkynyt päälle päin. Kaikkien, paitsi Fredrikin paino, oli viime kerralla laskussa. No, pitää seurailla ja tunnustella, ettei niistä tule liian lihavia.

Meillä ei ole taaskaan tapahtunut oikein mitään, siksi painopäivitystä vain. Ensi lauantaina on kyllä Luleån näyttely eli siitä varmaan päivitän seuraavaksi. Sen jälkeen marraskuun alussa suunnataan Liminkaan OSJH:n Halloween-teemaisiin näyttelyihin.

Sellaista tietenkin voisin näin pienesti ja hämärästi uutisoida, että marras-joulukuussa lauman lukumäärä kasvaa takaisin viiteen, mikäli kaikki sujuu suunnitellusti! ;)

>Täältä tullaan!

>

Tänään tuli hyvin odotettua ja mieluisaa sähköpostia! Nyt nimittäin aika lailla varmistui, että alle kahden viikon päästä meille kotiutuu golden/white (tai golden dutch?) skinnyuros nimeltään Charlie Chaplin! Kasvattaja laittoi myös kuvia mukaan – voiko tuollaista lepakkokorvaa edes vastustaa?


Virallista

Nyt olisi edessä ensimmäinen marsun rekisteröinti ikinä. Tuota meidän teddyneitiä ei ole rekisteröity, vaikka se puhdasrotuinen onkin. Nyt olen alkanut katsella Bellaa sillä silmällä sen kehittyessä, että neitiä olisi hauska käyttää virallisessa luokassa ihan vain kokeilun vuoksi. Pitäisi sitten vain saada nuo paperit liikkeelle ja toivoa, että ne kelpaavat. Kyllä niissä pitäisi kaikki oleellinen olla kasvattajan allekirjoitusta myöten.
Näillä näkymin meille pitäisi muuttaa viides marsu marraskuun puolella. Vielä ei ole varmaa, mikä neljästä eri vaihtoehdosta meille on tulossa, mutta sen verran uskallan paljastaa että kyseessä on torttipoika. Varsinaista rotua en teille vielä kerro. ;) Herran haen Tampereelta isäni kyyditsemänä, kunhan vain saadaan kasvattajan kanssa päätettyä kummallekin sopiva ajankohta.