Töre 06.03.2011


Johan oli pitkä näyttelypäivä! Omasta väsymyksestä huolimatta oli kuitenkin oikein mukavaa eikä kotiin tarvinnut palata tyhjin käsin kun Suomen edustusjoukosta oma osuuteni oli Ernest, Bella ja Malla. Tällä kertaa jopa melkein pysyin mukana, joskin sitä edes auttoi Tiina joka piti suomalaiset ajantasalla. :)

Suuria odotuksia ei marsuilta ollut, silver-tarroja lähdin lähinnä hakemaan, mutta tulipa siinä sitten muutakin menestystä ohella ;) Kaikki olivat oman ikäluokkansa voittajia ja menestyivät seuraavanalaisesti:

Ernest 91 p, silver-tarra
Malla 90 p, silver-tarra, BIS PET 3!
Bella 90 p, silver-tarra, BIS PET 2!!


Vaan eihän sieltä Ruotsista voinut lähteä ilman kyseisen maan edustajaa, joten bokseihin sujahti myös pieni skinnyherra Edward Scissorhands eli Morso. Söpö kuin mikä! Näissä ylikarvottuneissa on jotain niin herttaista, en tiedä mikä niissä oikein viehättää…

Marsujen painoja

Surku tähän mennessä saamiensa palkintojensa kanssa
(miinus kaksi kuvanoton jälkeen saatua ruusuketta)

Ernest 1377 g (– 9 g)
Fredrik 1131 g (– 53 g)
Bella 997 g (– 34 g)
Surku 922 g (– 30 g)
Malla 395 g (+ 79 g)

Ei mitään tämän kuohuttavampaa kerrottavaa tällä kertaa. Surkun painoa pitää vähän katsella, kun on laskenut taas vähän. Täytyy kyllä alkaa myös pohtia uuden vaa’an hankkimista kun en enää tiedä kuinka paljon tähän uskaltaa luottaa pohjasta irronneiden ja lopulta irrotettujan jalkaosien vuoksi, jotka varmaan vähän tasapainottaa koko häkkyrää.
Mallan paino sentään nousussa, se on hyvä. ;) Neiti on kyllä kasvanut mukavasti ja alkanut vaalentua.

Helmikuussa olisi tarkoitus suunnata OSJHn pet-näyttelyyn, maaliskuussa taas Ruotsin puolelle ulkomuotoon ja pettiin. Maanantaina käydään katsomassa OSJHn marsuillan meininkejä. :)

>23.10.2010 Luleå, Ruotsi

>


Eilen matkattiin viiden ihmisen ja yhdeksän marsun voimalla kohti Måttsundia, Luleåta. Näyttely alkoi vasta yhdeltä Suomen aikaa joten lähtö ei ollut onneksi kamalan aikainen. Itseltäni lähtivät mukaan luottoporukkana Surku ja Ernest. Surku kävi myös kokeilemassa ulkomuotoa.

Itse näyttelytila oli varsin pieni, mutta osallistujien määrän huomioonottaen se ei haitanut lainkaan. Molemmat arvostelupöydät olivat lähellä, vaikkakin vastakkaisilla puolilla huonetta, ja pysyi suunnilleen mukana mitä tapahtui milloinkin. Ernest ja toisen suomalaisen osallistujan marsu meinasivat tosin jäädä ensin petissä arvostelematta, kun ymmärrettiin tuomarin ruokataukopuheet väärin, mutta kyllä ne loppujen lopuksi arvosteltiin.


Pet-tuomarina oli Margareta Korvi. Marsuja taisi olla arvosteltavana sellaiset 20 kappaletta ja olin itse niin tohkeissani ottamassa kuvia ja muuta, että en ehtinyt kamalasti seuraamaan omien marsujeni arvosteluja ja pisteet meni aluksi ihan ohi. Ernestistä saa olla ylpeä, oli pitkästä aikaa ensimmäinen kerta kun se ei pissaa itseään märäksi juuri ennen pöydälle menoa. ;)


Ulkomuotoon oli ilmoitettu kolme skinnyä. Ruotsin puolella ei nyt Surkun karvoituksesta johtuen voinutkaan odottaa mitään menestystä, joten sen sijoitus oli 3/3 ja 88 p. Ihan hyvän arvostelun se kyllä sai. Turkin levinneisyyskin on merkitty hyväksi! Surkulla on silmien päällä on vähän karvaa, mutta sitä on niin kamalan vähän, että V-kuvio ei toteudu kunnolla. Muoto on siis kuitenkin saavutettu.
Surkun kanssa kilpailijat olivat kyllä maailman herttaisimpia körmyjä, toinen oikein poseerasi ja jännitteli lihaksiaan katsojille!

Kuka ei kuulu joukkoon…?


Pet-tulokset olivat mulle se päivän kohokohta, jota olin koko ajan odotellut. Surku pääsi vielä PPM-pöydällekin ja istuskeli siinä kolmen creamin keskellä vähän orvon näköisenä… Tuomari kävi kyllä lepertelemässä sille jotain, meni vähän ohi että mitä se sille sanoi omalla puristeluvuorollaan.
Ensimmäisenä yllätyksenä tuli Ernestin palkinto – tuomarin suosikki! Hui! Arvostelussa luki vielä että uskomaton kroppa huutomerkin kanssa, vaikka mun käsiini se tuntuu aika löysältä. Saatiin hieno ruusuke ja herkkuja siihen kaupan päälle.
Eihän se siihen loppunut. Surku sai samanlaisen ruusukkeen ja herkkupaketin käsiteltävyydestä. Tästä meinasin mennä vielä enemmän hämilleni, kun Surku on niin kamala purija aina välillä kotona. Tälläkin hetkellä mun mahaani koristaa aika tyylikäs purujälki. Ehkä se on ottanut sitten tästä kolmen päivän tehohoidosta sen verran opikseen, että käsittelystä pääsee parhaiten pois ottamalla rauhallisesti. Kyllä se selvästi on rauhoittunut aiemmasta, mutta että näin paljon… Huh!
Parhaiden joukkoon ei sijoituttu, mutta Surku oli omasta ikäryhmästään 1/2 ja Ernest 2/4. Surku sai myös silver-tarran, joka ilmeisesti vastaa Suomen eliittikorttia. No, nyt on yksi tarra ja yksi eliittikortti, joten ehkä Surku on vielä joku päivä sekä eliittipet että guldpet. ;)

Oli aivan älyttömän mukava päivä ja hyvää seuraa ja kivoja marsuja. Lisää kuvia löydät täältä.

>Monen gramman painoisia uutisia

>

Ernest 1343 g (+ 141 g)
Fredrik 1168 g (+ 20 g)
Bella 997 g (+ 58 g)
Surku 985 g (+ 85 g)


Onkohan tuossa vaa’assa jotain vikaa, kun Ernest on muka lihonnut tuon verran alle kuukaudessa?! Viimeksi se oli muka laihtunut parissa kuukaudessa taas 100 g, vaikka se ei tuntunut tai näkynyt päälle päin. Kaikkien, paitsi Fredrikin paino, oli viime kerralla laskussa. No, pitää seurailla ja tunnustella, ettei niistä tule liian lihavia.

Meillä ei ole taaskaan tapahtunut oikein mitään, siksi painopäivitystä vain. Ensi lauantaina on kyllä Luleån näyttely eli siitä varmaan päivitän seuraavaksi. Sen jälkeen marraskuun alussa suunnataan Liminkaan OSJH:n Halloween-teemaisiin näyttelyihin.

Sellaista tietenkin voisin näin pienesti ja hämärästi uutisoida, että marras-joulukuussa lauman lukumäärä kasvaa takaisin viiteen, mikäli kaikki sujuu suunnitellusti! ;)