26.5.2012 PiNan tuplanäyttely, Lempäälä

Hauska näyttelyreissu takanapäin! Kolmen ihmisen ja seitsemäntoista marsun voimin kohti Lempäälää jo perjantai-iltana, mutta viivyttiin yksi yö Jämsässä hyvin aavemaisessa gasthausissa. Lauantaiaamuna kruisailtiin näyttelypaikalle ja yhtäkkiä huomasin istuvani Jim McCormickin sihteerinä ulkomuotoluokassa. Ensin vähän pelotti että miten tämä sujuu ja olin kyllä koko päivän ihan hukassa, mutta mukavaa se oli joka tapauksessa! Jim oli hauska tuomari ja kehui paljon Suomen näyttelysysteemiä.

Omia marsuja oli mukana vain kaksi, molemmat tuplaulkomuotoilemassa. Skinnyjen standardi oli tuomareilta vähän hakusessa (kuulemma näkivät nakuja vain ja ainoastaan ollessaan Suomessa), joten molemmat tuntuivat arvostelevan sen mukaan mikä omaan silmään näytti hyvältä. Tosin eipä mulla ole valittamista, sillä mun murmeleilla meni aivan huippuhyvin. Helen tuntui tykästyvän Mustanaamioon ja sijoittikin sen ROP1 antaen samalla sertin. Surku puolestaan oli Jimin suosikki skinnyistä ja oli Mustiksen tavoin ROP1 sertin kera. Näyttelyn lopuksi molemmat pääsivät eri tuomarien BIS-pöydille! Jimin tosin ei ollut tarkoitus aluksi kutsua skinnyä pöydälle lainkaan, mutta vertailtuaan Helenin kanssa pöydälle kutsuttavia marsuja oli päättänyt kuitenkin napata skinnyn mukaan. Tässä vaiheessa oli jo omistajalla ihan häkeltynyt olo, että omat nakut pääsi kaikkien niiden muiden hienojen marsujen rinnalle!

Päivän paras hetki oli ehdottomasti palkintojenjaon yhteydessä. Pakkasin juuri tavaroita, kun yhtäkkiä ilmoitettiin Mustanaamion olevan Helenin BIS5! Aivan mieletön olo. Katsotaanpa kasvaako Mustiksesta rusettihai. Surku ainakin saisi vielä metsästää kolmannen sertinsä!

>28.08.2010 PiNan Elonäyttely, Lempäälä

>

© Iira


Lempäälä tuli ja meni! Matkaan lähdettiin perjantai-iltana yöjunalla ja Lempäälässä oltiin yhden vaihdon jälkeen hieman ennen kahdeksaa. Näyttelypaikka oli onneksi aivan aseman vieressä, eikä sinne ollut vaikeuksia löytää. Tilana toimi Piippo-keskuksen kolmannen kerroksen ihana, valkoinen ja valoisa, matalakattoinen halli, jossa oli runsaasti tilaa niin marsuille kuin muillekin eläimille ja ihmisille!

Matkaseurana toiminut Lea hienosääti vielä marsujen kynsiä ennen näyttelyiden alkua ja se kyllä näkyi pisteissäkin! Hieman vain harmittaa, että Bella oli onnistunut halkaisemaan yhden kynsistään boksissa ollessaan, mutta sille ei mitään mahda. Tulokset olivat seuraavanlaiset:

Bella 94 p
Surku 94 p
Ernest 96 p + kuma

Surku -/10

Ulkomuotoon oli ilmottautunut ihan kamala määrä skinnyjä normaaliin verrattuna, peräti 13! Kymmenen niistä osallistui avoimeen ja hui kauhistus mitä möhkäleitä joukkiossa oli. Surku oli niin kamalan pieni niiden kaikkien rinnalla, eikä se sijoittunut ollenkaan, kun vain osa sijoitettiin. Kokemuksen vuoksihan tuonne kuitenkin tuli lähdettyä, enkä kyllä uskonut Surkun saavan mitään ;) Lahden serti oli jo enemmän kuin olisin sille ikinä voinut toivoa. Surkun päätä kyllä kehuttiin, mikä oli yllätys!
Omien marsujen pisteiden lisäksi pääsi myös iloitsemaan, kun Lean cream self-naaras oli ensin ROP1 ja lopulta BIS1! Kamalasti onnea vielä siis sille suunnalle, sieltä valmistuu nyt sitten niin Suomen, Tanskan kuin Ruotsin muotovalio.

Sain viimein myös päivitettyä Poikakodin ulkoasuineen kaikkineen. Jos sitä nyt jaksaisi päivitellä useammin, kun sai viimein aikaiseksi ulkoasun, joka miellyttää vielä valmiinakin omaa silmää!

>Helei!

>

Fredrik ja siskon koiranpentu Nappa

Björn (2 v 1 kk) 730 g (– 70 g)
Ernest (2 v 1 kk) 1312 g (– 28 g)
Fredrik (2 v) 1140 g (
– 58 g)
Bella (1 v 5 kk) 960 g (
– 11 g)
Surku (10 kk 4 vk) 925 g (+ 44 g)

Apua kun näyttää punaista! Björn vähän huolestuttaa, vaikka se ei kyllä ole käyttäytynyt yhtään poikkeavasti… Itseasiassa se on ollut hetkittäin tosi pirtsakka. Saa nähdä minkä verran tuo paino on kun leikkaan siltä turkin.

Hiljaiselo jäi hieman odotettua lyhyemmäksi, kun jostain hiipi taas uusi kipinä marsuharrastukseen. Tässä kuussa lähden sittenkin (joo-ei-joo-ei-joo… yritä päättää!) hyvin todennäköisesti PiNan näyttelyä kohden. :) Ehkäpä myös Liminkaan OSJHn näyttelyyn, PPKJY jää varmaan välistä vaikka sen piti olla niin ”varma”. Surku on varmasti mukana joka paikassa, kun se on kasvanut niin kivasti kokoa, muista en tiedä vielä varmasti.

>Näyttelypohdintaa

>


Koska Ouluun ei saadakaan tälle vuodelle ulkomuotoluokkaa, olen vähän puoliunelmoiden katsellut kauempana järjestettäviä marsunäyttelyitä. No, iskin sitten silmäni PiNan Elonäyttelyyn, jonne olisi Pieksämäeltä 3,5 tunnin matka… Ei siis mahdoton ajatus. Siskon kanssa ehdittiin jo miettiä, että tämä vaihtoehto olisi ehkä toteuttettavissa. Elo- ja syyskuun näytelmöintiaikataulu näyttäisi siis mahdollisesti seuraavanlaiselta:

21.08.2010 OSJHn petshow ?
En ole varma, että suunnataanko tänne, jos päädytään lähtemään PiNan näyttelyyn, mutta ehkäpä sitä voisi miettiä. Ei aavistustakaan että ketä ottaisin mukaan, Surkun nyt ainakin.

28.08.2010 PiNan Elonäyttely ?
Tänne tietenkin Surku ulkomuotoon, mikäli reissu onnistuu + pettiin Surku, Bella, Ernest? Pitää miettiä lähempänä, myös tuomarit vaikuttavat siihen päätökseen että yritetäänkö edes toteuttaa tätä matkaa.

18.09.2010 PPKJYn näyttely !
Tähän näyttelyyn voisi melkein joka tapauksessa suunnata, kun se kuitenkin sattuu eri kuulle noiden kahden muun kanssa. Mukaan Surku, Ernest, Bella?

Katsotaan, miten asiat sujuvat. Olisi kyllä kamala halu päästä kokeilemaan ulkomuotoon, olisiko Surkulla yhtä hyvä tuuri kuin viime kerralla. ;)