Komeat kainalokarvat ja maailman suurimmat silmät

Tämän komeampia kainalokarvoja ei ole tainnut minun skinnyiltäni löytyä. 

Vuonna 2010 jaoin teidän kanssa muunmuassa erilaisia hakusanoja, joilla ihmiset olivat löytäneet blogiini Google Analyticsin mukaan. Sitten tulikin eteen muutto Bloggerista omalle domainille ja Analytics aloitti alusta. Nyt tämän uudemman blogin puolelta on kertynyt sen verran taas erilaisia avainsanoja, että ajattelin jakaa ne teidän kanssanne!

Joku onneton on etsinyt esimerkiksi komeita kainalokarvoja ja päätynyt marsublogiin. Maailman suurimpia silmiä on myös etsitty, töpselinokka vaivasi, ja jollakulla oli hakusessa charmantti urho, toisella taas mussukka. Tässä vaiheessa pitäisi ehkä huolestua, onko blogini mennyt sekaisin naistenlehden kanssa, kun yksi hakukoneen käyttäjä on miettinyt millaista on elämä ilman häntä. 

Oma suosikkini kainalokarvojen jälkeen on minkälainen on mustanaamion hyvä merkki. Tässä nyt sitten teille kaikille asiaa pohtiville Wikipediasta otettu lainaus:

”Mustanaamion oikeassa kädessä on pääkallokuvioinen paha merkki -sormus. Vasemmassa kädessä lähempänä sydäntä puolestaan on hyvä merkki -sormus. Hyvä merkki koostuu ristimäisesti asemoiduista P-kirjaimista. Toinen tulkinta merkistä on neljä ristiin asetettua miekkaa. Jos Mustanaamio iskee konnaa leukaluuhun oikealla kädellä, jää tämän poskeen pysyvästi tatuoitu paha merkki. Hyvällä merkillä puolestaan ilmoitetaan kantajan olevan Mustanaamion erityisessä suojeluksessa. Sormuksesta annettu hyvä merkki painetaan tavallisesti vastaanottajan vasempaan sisäranteeseen. Hyvä merkki voidaan antaa myös kaulakoruna.”

Totta kai marsuihin liittyviä hakusanoja on eniten. Ketään tuskin yllättää että karvaton marsu-hakusanalla oli kertynyt aika monta kävijää. Suuria kysymyksiä olivat myös milloin marsu palelee ja minkä kokoinen marsu on syntyessään. Marsun tiineys, synnytys ja  poikaset  ovat tuoneet aika monta lukijaa kun hakusanoina on ollut esimerkiksi marsun raskaus, marsun lantioluut, marsun keskenmeno, marsun tiineysviikot, marsun synnytys ja marsun raskausmyrkytys. Muutamat ovat etsineet marsun sairasteluun liittyviä asioita, kuten marsun sieninäyte, marsun sieni-infektio ihmiseen, marsun silmätulehdus, marsun paise ja marsulla punaista pissaa. Marsun aivotoiminta ihmetyttää jotakuta!

Ja sinä, jonka hakusanana oli söpöt koiranpennut, nyt on ollut valitettavasti ihan väärä osoite.

Uusi osoite, uusi ulkoasu

Sain viimein itselleni oman domainin, joten blogi muutti tänne muiden sivujeni mukana. Laitoin myös ulkoasun uusiksi vähän kesäisempään kuosiin! Edellisten postausten siirtämisen kanssa oli sen verran ongelmia, että kaikkien otsikoiden, kirjoitusten ja kommenttien eteen tuli tuo ihastuttava väkäsmerkki ja tekstit menee muutenkin miten sattuu… Annan asian nyt olla ja paremmalla ajalla siistin niitä. Kommentteja en ehkä jaksa lähteä muokkaamaan, mutta tekstit ainakin :) Ei kai tässä sen kummempaa, tervetuloa uuteen (guinea) pigtasticiin!

Lyhyesti myös kuulumisia: meidän lauman vanhus Fredrik täytti 13.07. kolme vuotta, joten se pääsi nyt Pönsi-kaverinsa kanssa poseeraamaan tähän postaukseen! Paljon onnea ihanaiselle Reetulle.

Mamma-Malla

Laittelin blogin ulkoasua uusiksi ja ajattelin laitella tässä lyhyesti myös kuulumisia. Mallan pitäisi poksahtaa noin 1,5 viikon kuluessa. Ei tuo masu iso ole, mutta kyllä siellä joku potkii! Kyllähän tässä meinaa alkaa jo jännittää. Poksahtamispäivä on laskettu siskon ylppäreiden päälle, joten katsotaan sitten päättääkö Malla pullauttaa mahassa painivat asukit pihalle.

Muuten ei tässä kai kuulu sen kummempaa. Pönsi ja Fredrik ovat kaksi kuritonta isoa kakaraa jotka pitävät huolen että en varmasti saa nukuttua aamusta – jos käännän edes kylkeä niin kohta saa kuunnella kaksikon kalterikonserttia. Parhaassa tapauksessa muut marsut säestävät taustalla kimein huudoin ja vaativat kello aamu viiden porkkanaa.

Pönsi ja Aina ovat vähän hoikassa kunnossa, mutta tänään tuli postiin paketti Altrominin kasvatusta joten jospa ne sillä pyöristyisivät. Morso ja Surku pysyvät jostain syystä kivassa massassa kasvatusta kevyemmälläkin ruualla. Ruokapaketin mukana oli myös ihana yllätys, kun lähetys vähän viivästyi: herkkutikkuja! Ei sellaisia hunajantäyteisiä kuten yleensä, vaan mm. voikukkaa, nokkosta ja kamomillaa sisältäviä. Kyllä nuo marsut niitä mielellään nakerteli.

>Vähän asiaa kaikesta

>

Siskon Nappa-koira ja Bella poseeraa
Joulun jälkeinen aika on mennyt aika leppoisasti ja marsut ovat olleet tarkan valvonnan (ja hetkittäin korvapesun) alaisena siskon koiran toimesta. Heti jos marsuista pääsee pienikään ääni tai heinä kahisee niin Nappa juoksee paikalle tarkastamaan tilannetta.


Ernestillä on pieni silmäongelma, mutta onneksi lääkitys siihen on jo tiedossa. Ajattelin tuota ensin fatty eyeksi, kun Ernest on niin kamalan iso, mutta ilmeisesti se on ihan silmän ympäryksen kudosta joka pukkaa esille. Marsu ei siitä ole moksiskaan, vaan pörisee neitokaisille entiseen tahtiin ja pitää akkalaumaa kurissa.

Lopuksi vielä kerran kuva Mallasta, toivottavasti ette kyllästy kuoliaaksi. Lupaan pikimmiten kuvamateriaalia myös muista marsuista, ettei varsinkin Fredrikiä ja Surkua unohdeta! Surku on kyllä mun ykkössylimarsu, se taas nukkui vatsan päällä kun katselin telkkaria peiton suojissa. :)


Ja kerran jo unohtui, että ulkoasu muuttui nyt vähän! Ernest pääsi komeilemaan otsikkoon vähän Muchamaisissa tunnelmissa, mutta otsikko tulee varmaan vielä muuttumaan suuntaan jos toiseen… ainakin fontin ja tekstin asettelun osalta. :)

>Marsujen painoja

>

Ernest (2 v 2 kk) 1212 g (– 100 g)
Fredrik (2 v 1 kk) 1148 g (+ 8 g)
Bella (1 v 7 kk) 939 g (– 29 g)
Surku (1 v) 900 g (– 25 g)

Tältä näyttää tilanne muuton ja pelletin vaihtumisen jälkeen. Ernestillä paino on laskenut kamalasti, mutta se on kyllä osittain muuttuneen ruokavalion ja lisäliikunnan vuoksi. Välillä tuo karvapallo paisui kuin pullataikina niin en ole viitsinyt pitää kuppia aivan koko ajan pellettiä täynnä. Fredrik on pitänyt painonsa samoissa lukemissa, hoikka poika.

Blogger kiukuttelee eikä suostu tallentamaan värejä painomuutoksiin.

>1000

>


1000 kävijää puolen vuoden aikana, oho! Sen kunniaksi ajattelin jakaa teidän kanssanne joitakin tilastoja, joita Google Analytics kertoo luettuaan mun blogiani jo jonkin aikaa. Kyseinen palvelu seuraa siis kävijöiden tietoja, mistä maasta nämä ovat ja mistä päätyvät blogiin. Ei se mitään IP-koodeja siis tallentele, tällaisia yleistietoja vain!

Aloitetaanpa hakusanoista, joita ihmiset ovat kirjoitelleet googleen tai muihin hakukoneisiin. Yllättäen nämä on aika marsupainotteisia ja mistä vetoa, että se on ollut isä joka on hakenut tietoa hakusanalla ernest, björn, bella, surku, fredrik ja fredrik marsu! :D Marsun kovettumat, marsu tukkeuma, alipainoinen marsu, cuplatonia marsulle ja marsun tukiruoka ovat ainoat terveyteen ja sen sellaiseen liittyvät hakusanat, toivottavasti vastaus on löytynyt jostain, jos ei blogista! Muita marsuaiheisia ovat mm. marsu oulussa 2010 ja marsu näyttely elokuussa.
Hakusanat, joilla on varmaan haettu jotain ihan muuta kuin marsuja, ovat kuvia punasilmäisistä, chaplin ja oma suosikkini – google chrome fonttiongelma! :D

Vierailijoita on Suomen lisäksi käynyt yllättävän monesta maasta, osa ilmeisesti postcrossingharrastukseni ja toiset taas ties mitä kautta. Turkista kävijöitä on 8, kaikki Muglasta… monena eri päivinä käyntejä. Hui! Briteistä neljä visiittiä Lontoosta ja Redhillistä. Braziliasta kaksi Rio de Janeirosta, yhdet San Paulosta ja Pelotasista. Venäjältä kolme kävijää Moskovasta ja yksi Murmanskista! Saksasta Munichista, Soestista ja Augsburgista. Amerikoista New Yorkista ja Seattlesta, Slovakiasta Bratislavasta ja Nitrasta, Australiasta Sydneystä ja Thaimaasta Songkhlasta! Kanadan Montrealista oli myös vieras, Intian New Delhistä samoin. Tukholmasta (kellekään ei maa ole varmaan epäselvä), Ranskan Nancysta, Espanjan Madridista, Belgian Ieperistä, Romanian Buzausta, Sveitsin Zurichista (sukulaiset?) sekä Ukrainan Kievistä on jotkut raukat eksyneet tänne… Aikamoinen kirjo eri maita, huh!

Absoluuttisesti yksilöityjä vierailijoita on 256. Paljon enemmän kuin odotin. Ohhoh. Sivuja katsotaan aina keskimäärin 2, välitön poistumisprosentti on 64,44 prosenttia… No, onko ihme, jos Thaimaasta lätkähdät yhtäkkiä suomenkielisille marsusivuille, vaihtuisi multakin siinä tilanteessa sivu aika nopeasti! :D Sivustolla käytetään keskimäärin aikaa 3 minuuttia ja 32 sekuntia.

Tietoa täällä olisi vaikka minkä verran, mutta ehkä tässä on näitä kiinnostavimpia!

>Fredrik ja varvas

>

Piirros kouluvihkon nurkasta, vuodelta 2008 – Ernest, Fredrik ja Björn

Huhhuh, nyt ei kyllä Fredrik-raukalla suju! Tässä jokin aika sitten leikkelin marsujen kynsiä ja Reetu sai siinä sitten sellaisen sätkykohtauksen, että leikkasin siltä aika ikävästi suoneen. :( Verenvuoto saatiin taltutettua, mutta tassu sitten turposi ja Fredrik ei suostunut laittamaan sille painoaan. Turvotus kuitenkin laski pian, eikä marsu sitten enää varonut jalkaansa.

Tänään kävi sitten niin, että vietiin isän kanssa Surku ja Fredrik ulos. Fredrik kun on tuollainen hätähousu ja levoton, niin se hyppäsi suht korkealta marsun mittakaavassa isän käsistä ja tömähti ihan jaloilleen maahan. Yhtäkkiä kuitenkin alkoi ihan kamala itku ja vikinä ja Fredrik loikki paikoillaan. Heti säikähdettiin että nyt katkesi jalka tai jotain ja nostettiin marsu käteen, käänneltiin ja kokeiltiin tassuja. Se aristi taas sitä samaa etutassua, mutta ehjältä se sormiin tuntui. Laskettiin Fredrik sitten takaisin aitaukseen ja se oli taas kuin mitään ei olisi tapahtunut. Olisikohan tuo kynsi tökännyt maahan hypätessä, kun siinä on se suonikin nyt niin pinnassa? Heti alkoi onneksi Fredrikille ruoka maittamaan ja nytkin se pupeltaa tuolla ruohoa naamaansa.

Tulee vain jotenkin paha mieli ja sellainen huono omistaja -olo, kun tällaisia tapahtuu eikä marsut suostu tulemaan toimeen, mutta ehkä se on vain niin että aina ei tällaiselta voi välttyä… Nyt Surku ja Fredrik tulevat onneksi ulkohäkissä edes jotenkuten toimeen, mutta sisätiloissa en uskalla laittaa niitä yhteen kun ulkona on kuitenkin havaittavissa ainakin pientä kinastelua.

Ja jostain syystä tämä blogi on nyt päättänyt, että tämä teksti täytyy laittaa joko kamalan pienellä tai suurella fontilla. Yritän keksiä ratkaisun, tämä sama ongelma oli jonkun toisenkin aiemman tekstin kanssa…

edit: Fonttiongelma ratkaistu. Ilmeisesti Firefoxilla kirjoittaessa teksti tulee tyhmän kokoisena asetuksista huolimatta, kun Google Chrome taas hoitaa tehtävänsä moitteettomasti.

>Laajentuminen

>


(guinea) pigtastic koki pienen laajentumisen ja sai oman profiilinsa myös Twitteriin! Sieltä löydytään nimellä guineapigtastic ja tuosta sivupalkista löytää aina kolme viimeisintä päivitystä heti lukijoiden alapuolelta.

Fredrikin ja Surkun kränätilanne tuntuu olevan ohitse! Nyt herra asustelevat yhdessä 120 cm häkissä asuttuaan muutaman päivän erillään. Siivosin kaikki häkit kunnolla isän avustuksella, pohjat pestiin kunnolla ja siirryttiin Mörtti-röpöstä puruun. Varsinkin Fredrik näyttää olevan uudesta alusesta oikein hyvillään: Reetu kellahti keskelle häkkiä kyljelleen, haukotteli venytellen takajalkojaan oikein pitkälle nautiskellen ja jääden sitten maa päätä myöten röhnöttämään marsubumerangiksi puhtaalle aluselle. :) Pientä kinastelua on aina välillä, mutta hetkeä myöhemmin nuo taas popsii samasta salaattipallosta ilman sen kummempaa kränää.
Ehkä tilannetta helpotti se, että laitettiin aamulla Fredrik ja Surku samaan häkkiin: Surku oli kummissaan kun sen reviirille tuli toinen marsu ja se pörinä ja naksutus oli ihan mieletöntä! En ole ikinä nähnyt Fredrikiä niin karvat pörröllään. Marsut naksuttelivat pienen ikuisuuden ja pörisivät ja heiluttelivat takapuoliaan, mutta kumpikaan ei käynyt toistensa kimppuun. Lopulta Surku alkoi päästää alistuvia ääniä ja siirtyi pois tieltä, mutta nyppi taas tapansa mukaisesti Fredrikin kaulaturkkia. Reetu tosin itse ei ollut moksiskaan, pörisi vain vähän lisää ja työnsi sitten Surkun pois tieltä matkaten heinälaarille.
Tämän jälkeen pojat vielä jaloittelivat yli tunnin kylpyhuoneessa tyytyväisinä toistensa seuraan ja nyt ollaan samassa häkissä! Tästä tuli kyllä niiin hyvä mieli että voi vain toivoa noiden tulevan vielä jatkossakin hyvin toimeen.

>Pientä hienosäätöä

>

Tässä postauksessa ei ole niinkään marsuasiaa vaan ohimennen ilmoittelen tuosta laskurista, jonka asensin tämän kuun alussa: siihen kerääntyi hyvin lyhyessä ajassa yli 100 kävijää, kun laskuvälinä oli tunti (eli tunnin sisällä käydyt vierailut laskettiin yhdeksi)! Itse kuitenkin käyn tämän blogin sivuilla monta kertaa päivässä, koska näen muiden blogien päivitykset kätevästi tuosta sivusta, niin päätin muuttaa laskuvälin 24 tuntiin, niin nähdään nyt vähän realistisemmin että kuinka moni täällä oikeasti käy päivän aikana! :) Nollasin laskurin, joten laitetaan vielä itselleni muistiin että laskuvälin vaihtuessa vierailijoita oli 119.

Ehkä ensi kerralla, kun se 100 tulee uudestaan täyteen, voisi järjestää jonkinlaisen yllätyksen 100. kävijälle. ;) Se hetki tuskin tulee yhtä nopeaa kuin ensimmäisellä laskuvälillä!

Levensin myös tätä tekstialuetta (ja samalla koko blogihöskää) viidelläkymmenellä pikselillä, niin mahtuu kuvatkin tästä lähtien näkyville kokonaisina. Kommentit eivät myöskään ole enää kertomuksia, vaan blogin teeman mukaisesti kuikutuksia! :)


Meidän ruusukkeet – kunniamainintoja on vielä lisää paperimuodossa,
mutta niitä on niin kamalasti että saavat jäädä marsukansioon lepäämään.


Lauantaina taas näyttelöimään pet-shown merkeissä, jes! Ja saisi se kesä tulla pian, marsut aina kummastelevat tuoksuja nenä ikkunaa kohden jos erehdyn raottamaankin ikkunaa aurinkoisena päivänä… :)