>Musti & Mirri Tupla Show, Lahti 06.03.2010

>

Viime lauantaina ajeltiin melkein koko perheen voimin Lahteen asti ensimmäiseen SMYn näyttelyyn, jossa olen käynyt. Paikkana toimi Kasisali, joka oli ihanan iso ja tilava, sekä muutenkin oikein toimiva näyttelypaikka. Olin aluksi vähän hukassa että mitä piti tehdä ja minne ilmottautua, mutta kaikki selvisi siinä hiljalleen kun seuraili muiden tekemisiä.Fredrik osallistui pet-luokkaan. Sillä oli kyllä takapuolessa ikävät ruvet, ilmeisesti Surkun aiheuttamat, jotka huomasin itse vasta juuri ennen pöydälle menoa. Niistä tuli tietenkin maininta ja myös siitä, että kannattaa miettiä että ketä sillä pitää häkkitoverina. Surkun ja Fredrikin häkki on onneksi tuollainen iso, jonka saa halutessaan kahteen osaan irrotettavalla kalteriväliseinällä. Nyt kotona olen kyllä noita tarkkaillut eikä Surku ole pahemmin Fredrikille kiukutellut, mutta yllätyksiähän aina tulee. Pisteitä Fredrikille kertyi kuitenkin 93 p ja erityisen tyytyväinen olen siihen miten hyvin se antoi käsitellä! Reetulla on joskus aina tapana pyöriteltäessä turhautua ja sitten se alkaa jyrsiä sormia… Nyt se näytti olevan kuitenkin oikein nätisti ja pulputteli tuomarille omia kertomuksiaan.Samana päivänä oli myös Surkulla ensiesiintyminen ulkomuotoluokassa kertaa kaksi. Tuomareina olivat Katja Kivipuro ja Pernilla Holmberg (SWE). Ensimmäisenä oltiin Katjan arvosteltavana ja olin koko ajan ihan ulkona tilanteesta ja karkasin pöydän luotakin ennen aikojani, joten muut saivat huudella sitten takaisin. En kuullut juuri mitään mitä Katja sanoi, mutta sen verran vilkaisin että sihteeri laittoi Surkun kakkoseksi.
Toisena sitten suunnattiin Pernillan arvosteluun ja nyt osasin pysyä pöydänkin luona. Kuvassa tuomari taitaa juuri selittää kahdesta eri ”skinnytyypistä”, niistä joilla on V-kuvio otsassa ja niistä joilla ei ole. Surku oli 2/2.

Palkintojen jaon yhteydessä tulikin sitten aikamoinen yllätys – Surku oli ROP2 ja sai sertin! Selvitettiin vähän asiaa, niin papereihin oli merkattu sijoitus väärin ja Surku oli Katjalla 1/2. Minkäänlaista menestystä en ollut Surkulta odottanut, joten tämä oli erityisen mukava yllätys! Surkun puoliveli, Morning Mist, oli puolestaan ruotsalaisella tuomarilla ROP2 ja sai myös sertin, eikä Surkun kasvattajan muillakaan marsuilla mennyt sen huonommin. ;)


Väsähtänyt SurkuPäivä oli kaikkiaan erittäin mukava! Olisi ollut mukava jutella ihmisten (ja useamman) kanssa enemmän, mutta itsellä ei ihan rohkeus riittänyt plus keskittyminen oli suuntaunut aika lailla siihen että olin oikeassa paikassa oikean marsun kanssa oikeaan aikaan. :)

Ensi viikolla olisi taas vuorossa pet-showta Oulussa! Odotan jo innolla ensi elokuuta, kun Ouluun tulee ulkomuotoluokka… Ehkä silloin uskaltaisi viedä Bellankin näytille, vaikka se ei karheuden riemuvoitto olekaan. Ainahan se on mukava kuulla tuomarin mielipide!