>Helei!

>

Fredrik ja siskon koiranpentu Nappa

Björn (2 v 1 kk) 730 g (– 70 g)
Ernest (2 v 1 kk) 1312 g (– 28 g)
Fredrik (2 v) 1140 g (
– 58 g)
Bella (1 v 5 kk) 960 g (
– 11 g)
Surku (10 kk 4 vk) 925 g (+ 44 g)

Apua kun näyttää punaista! Björn vähän huolestuttaa, vaikka se ei kyllä ole käyttäytynyt yhtään poikkeavasti… Itseasiassa se on ollut hetkittäin tosi pirtsakka. Saa nähdä minkä verran tuo paino on kun leikkaan siltä turkin.

Hiljaiselo jäi hieman odotettua lyhyemmäksi, kun jostain hiipi taas uusi kipinä marsuharrastukseen. Tässä kuussa lähden sittenkin (joo-ei-joo-ei-joo… yritä päättää!) hyvin todennäköisesti PiNan näyttelyä kohden. :) Ehkäpä myös Liminkaan OSJHn näyttelyyn, PPKJY jää varmaan välistä vaikka sen piti olla niin ”varma”. Surku on varmasti mukana joka paikassa, kun se on kasvanut niin kivasti kokoa, muista en tiedä vielä varmasti.

>Näyttelypohdintaa

>


Koska Ouluun ei saadakaan tälle vuodelle ulkomuotoluokkaa, olen vähän puoliunelmoiden katsellut kauempana järjestettäviä marsunäyttelyitä. No, iskin sitten silmäni PiNan Elonäyttelyyn, jonne olisi Pieksämäeltä 3,5 tunnin matka… Ei siis mahdoton ajatus. Siskon kanssa ehdittiin jo miettiä, että tämä vaihtoehto olisi ehkä toteuttettavissa. Elo- ja syyskuun näytelmöintiaikataulu näyttäisi siis mahdollisesti seuraavanlaiselta:

21.08.2010 OSJHn petshow ?
En ole varma, että suunnataanko tänne, jos päädytään lähtemään PiNan näyttelyyn, mutta ehkäpä sitä voisi miettiä. Ei aavistustakaan että ketä ottaisin mukaan, Surkun nyt ainakin.

28.08.2010 PiNan Elonäyttely ?
Tänne tietenkin Surku ulkomuotoon, mikäli reissu onnistuu + pettiin Surku, Bella, Ernest? Pitää miettiä lähempänä, myös tuomarit vaikuttavat siihen päätökseen että yritetäänkö edes toteuttaa tätä matkaa.

18.09.2010 PPKJYn näyttely !
Tähän näyttelyyn voisi melkein joka tapauksessa suunnata, kun se kuitenkin sattuu eri kuulle noiden kahden muun kanssa. Mukaan Surku, Ernest, Bella?

Katsotaan, miten asiat sujuvat. Olisi kyllä kamala halu päästä kokeilemaan ulkomuotoon, olisiko Surkulla yhtä hyvä tuuri kuin viime kerralla. ;)

>PPKJYn näyttely 29.05.2010

>


Taas on yksi näyttelypäivä takana päin! Piti herätä jo viiden aikaan aamulla ja kuuden jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti Nivalaa. Kyllä me sinne sitten löydettiin, vaikka parin tunnin yöunien jälkeen jutut oli vähän levottomia ja keskittyminen vähän missä sattuu…
Mukana oli siis Ernest ja Surku (sekä Alpo ja Vilttitossu). Marsuja oli ennakkoilmottautunut 20 kappaletta, mutta jälki-ilmona tuli vielä ilmeisesti muutama kappale… Mikäli en väärin muista, niin kaikki olivat avoimessa luokassa! Kirjavaa porukkaa: oli nakua, karkeakarvaista, sileää, pitkäkarvaista kiharoilla ja ilman, rusettia sun muuta…


Surkun vuoro oli toisena ja kun kaivoin sen kopasta esille, koko marsu oli ihan hehkuvan pinkki! Kyllä se sitten sylissä odotellessa hiljakseen rauhoittui ja oli ihan suht normaalin näköinen pöydälle päästessään. Surku ei olisi malttanut oikein pysyä laudalla, katseli ja ihmetteli ympäristöä itsekseen pulisten. Piti nakuherran sitten maistaa vähän tuomariakin kun hampaiden katsominen ei ole ikinä ollut sen mielestä kamalan mukavaa puuhaa… Surkun takaosan lihakset sai kehuja, kasvattaisi vaan vielä samanlaisia lihaksia eteen! Pisteitä kertyi 95, mikä oli enemmän mitä olin odottanut.


Ernest oli vuorossa kymmenentenä ja se oli kamalan löysä boksista ottaessa. Raukka oli vähän hädissään ja peloissaan, kun sillä ei ollut kaveria mukana samassa boksissa. Kyllä se sitten pöydällä vähän jo virkosi, mutta oli samalla oma löllö itsensä ja antoi käsitellä, jännittäen vähän kuitenkin. Ernestistä löytyi vähän kaikesta jotakin, joten pisteitä oli sitten lopulta 92. Marsu oli sitten vielä boksissa sotkenut helmansa, mutta eihän sille mitään voi.


Päivä meni palloillessa pääasiassa pupupöytien äärellä ja välillä kahvion puolella. Viiden tunnin jälkeen kaikki marsut oli arvosteltu ja alettiin jännityksellä odottaa palkintojen jakoa. Surku pyydettiin PPM-pöydälle, missä se olisi oikein mielellään taas vaihteeksi rynninyt viereisen marsun näyttelylaudalle tutustumaan. Palkintojen jaossa Surku sitten olikin PPM3 ja sai ensimmäisen eliittikorttinsa! Mukaan tarttui myös viiden kilon purupakkaus – se sitten kuluukin ylppäreitä edeltävään siivoukseen juuri sopivasti. ;)


Koko näyttelypäivä meni vähän muissa maailmoissa, mutta mieleen jäi taas vaihteeksi isot ja laajat tilat kuten PPKJYn viime näyttelyssäkin. Ei tarvinnut seisoskella ja tuskailla, vaan istumapaikkoja löytyi yleensä juuri sen pöydän luota mitä halusi seurata. Myös pupujen ulkomuotoa oli hauska katsella, aikamoisia jänöjä sieltä löytyikin!
Nyt meillä tulee vähän näyttelytaukoa, kun täällä päin ei kesällä oikein näyttelyitä taida olla… vinkatkaa jos on! Etelässäkään tuskin tulee kamalasti käytyä, mutta pitää sivusilmällä kuitenkin vilkuilla noita tulevia näyttelyitä. Elokuussa Oulussa on sitten taas pet-luokkaa tiedossa – tännehän suunnitelmiin marsujen ulkomuotoa, mutta se sitten jäi kun tuomaria ei saatu. :( No, ehkä ensi vuonna sitten! Syksyllä olisi tarkoitus kuitenkin suunnata jonnekin kokeilemaan ulkomuotoa uudestaan Surkun kanssa.

>PPKJYn näyttely 27.02.2010

>

Nyt on sitten takanapäin ensimmäiset näyttelyt muualla kuin OSJHn leivissä! Suunnattiin parin tunnin automatkan päähän Haapajärvelle siskon ja äidin kanssa, mukana Surku ja Fredrik. Hetken jo mietin että viitsiikö kumpaakaan viedä näytille, kun kaksikolla on ollut pientä kriisiä: Surkulla oli parantumaisillaan oleva, kinasteluruvesta jäänyt kuiva kohta kyljessä ja Fredrikillä pienet ruvet leuassa ja takapuolessa, sekä Surkun nyppimä kalju kohta kyljessä… Fredrik sai myös tehohoidon hilseilevään turkkiinsa vain paria päivää ennen näyttelyä.


Näyttelypaikka oli hyvin iloinen yllätys! Paljon tilaa ja istumapaikkoja, sekä hurjan mukavia ihmisiä. Oli aika hurja astua sisään näyttelysaliin kun heti ensimmäisenä silmät iskeytyivät tähän palkintopöytään…

Terkkuja tämän ihanuuden omistajille, oli kiva jutella! :)


Surku pääsi arvosteltavaksi neljäntenä. Tuomarina oli Juhani Nivala, joka käsitteli marsuja niin varmasti että katsottiin siskon kanssa pitkään että pysyykö meidän marsut noinkin päin aloillaan! Olen itse aina ollut ihan kamalan varovainen noiden käsittelyn kanssa, mutta pitää nyt varmaan vähän ryhdistäytyä ja löytää samanlaista varmuutta tuohon käsittelyyn. Surku oli vähän käsittelystä hämillään ja näykkäisikin tuomaria… Kiukkuinen pikkumarsu!

Fredrikin vuoro oli kahdeksantena, koska ennen sitä otettiin yksi nuori jälki-ilmoittautunut. Fredrik on jo näyttelyitä käynyt vähän enemmän kuin Surku ja luulisi sen tottuneen käsittelyyn, mutta välillä se yritti kapuilla tuomaria pitkin saadakseen kaikki jalat tukevalle pinnalle. Yhtenä hetkenä Fredrikin etujalat roikkuivat vapaana, pää nojasi käsivartta vasten ja takajalat olivat tuomarin kädessä… Oli marsu vähän kummissaan! Arvostelu meni muuten hyvin, paitsi että Fredrikille oli alkanut tulla aikamoista tukkeumaa kakkakanjoniin. Ennen se ei ole ollut edes kamalan likainen, mutta ilmeisesti pyyhkeiden vaihto mörttiröpöön sai aikaan sen, että sinne kerääntyy enemmän tavaraa. Sain kuitenkin irroiteltua ja puhdistettua sen kamalan möykyn irti heti arvostelun jälkeen ja Fredrik vaikutti heti silminnähden tyytyväisemmältä vaikka ei se puhdistaminen sillekään mukavaa ole. Täytyy nyt olla tarkkana, ettei pääse uudestaan kerääntymään noin paljoa likaa. :)


Marsuja oli 15 kappaletta, joten arvostelu ei kestänyt kovinkaan pitkää aikaa. Vähän siinä tietenkin jännitti, kun en odottanut kummallekaan marsulle kovinkaan korkeita pisteitä, varsinkaan Fredrikille.
Tuomari aloitti erikoispalkinnoista ja siirtyi sitten kunniamainintoihin. Surku sai (yhdistetyn) kunniamaininnan yleiskunnosta ja -olemuksesta sekä puhtaasta rasvarauhasesta, mistä tuli omistajallekin erittäin hyvä mieli! Mukaan saatiin arvostelulappunen ja pisteitä oli 97, meidän talouden ennätys! Aiemmin ollaan saatu korkeintaan 93,5 pistettä OSJHn näyttelyissä, jossa arvostelu tosin tuntuu aina hieman tiukemmalta.
Tässä vaiheessa oltiin enemmän kuin tyytyväisiä Surkuun. mutta pian meidät kuitenkin kutsuttiin takaisin pöydän luokse, kun Surku oli nuorten LKV1! :) Arvostelujen lopuksi vielä hain Fredrikin lappusen ja silläkin oli pisteitä 96 p, vaikka ajattelin että OSJHn mittakaavassa se olisi ansainnut ehkä 90 p… Ehkä turkinhoito ja muu puunaaminen oli sitten erittäin onnistunut.
Näyttelyn tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Kotiin lähdettiin hyväntuulisina ja marsutkaan eivät tuntuneet olevan kummissaan, lepäilivät rentoina kantokopassa koko automatkan ja popsivat välillä heinää. Seuraavaksi meitä näkee Lahden näyttelyssä Surkun ulkomuotodebyytin merkeissä (jännittää!) ja ensi kuussa OSJHn näyttelyssä. Lahteen lähtee myös Fredrik pet-luokkaan ja Surkun seuraneidiksi, Ouluun mennään näillä näkymin kaikkien neljän näyttelykelpoisen voimin.
Toukokuussa olisi sitten vielä toinen OSJHn näyttely ja PPKJYn näyttely Nivalassa, joihin olisi tarkoitus hyökätä myös kokoonpanolla x. :)