>Charlie Chaplin

>

Tässä olisi nyt viimein se virallinen esittely Surkulle! Muista marsuista on tällaiset jo lyhyesti blogin ensimmäisessä viestissä.

Charlie Chaplin eli Surku on 13.09.2009 syntynyt golden/white skinnyuros, jonka on kasvattanut Minna Malin. Surkun lempinimi tulee Muumien Surku-hahmosta, pienestä koirasta, joka tulee Muumilaaksoon etsimään kadonneita veljiään eli susia. Saattoi nimivalintaan vaikuttaa myös se, että ensimmäisenä yönä sen hakemisesta, kun ei oltu vielä päästy kotiin asti, se katseli vähän surkeana aitauksestaan ja varmaan mietti, että missä kaikki muut marsut ovat…

Vaikka Surkulla on nyt ikää vasta päälle 4 kk, on se jo hirmuisen rohkea verrattuna muihin marsuihini samanikäisenä. Fredrik on näyttänyt Surkulle hyvää marsunmallia (kaltereiden puremista lukuunottamatta, onneksi Surku ei ymmärrä miten se tehdään ja nuolee vain kaltereita…), joten Surku uskaltaa tulla hakemaan ruokaa häkin reunalta, vaikka aina välillä saattaisin ujostuttaa.
Lattialla Surku taitaa kuvitella olevansa jonkin asteen valtias ja kulkee minne haluaa. Välillä se saattaa käydä näykkäämässä varvasta ja sitten taas kipittää korvat lepattaen toiseen suuntaan. Muiden marsujen turkit maistuvat jostain syystä erittäin hyvälle, mutta onneksi Fredrik osaa pitää pienempäänsä kurissa.
Sylissä Surku ei kamalasti pelkää, mutta ei rentoudukaan helposti. Kyllä se joskus on vatsan päälle nukahtanut, kun olen maannut sohvalla peiton kanssa ja Surku on päässyt pujahtamaan lämpimään peiton alle. :)

Surkun osittain kuvitetun sukutaulun näet täältä.