24.3.2012 OSJHn pet-näyttely

Eilen oltiin Mustanaamion, Urhon ja Nakin kanssa Limingassa näyttäytymässä. Mukana oli myös sisko myös tästä blogista tuttujen Ernestin, Bellan ja Mallan kanssa, sekä siskon kaveri hamstereita mukanaan. En kyllä tiedä mistä hetken mielijohteesta valitsin oman kokoonpanoni, koska kakarakolmikko on aika kamalia käsitellä… Kyllä ne antavat kynnet leikata ja tehdä sellaiset jutut nätisti, mutta kun niitä yrittää käännellä niin välillä on helvetti irti!

Valmistelut jäivät puolitiehen, koska olin kipeä, kiireinen (ja laiska), joten siihen nähden meni todella hyvin. Ensin oli vuorossa Urho, jota kehuttiin sopusuhtaiseksi, vikkeläksi, tyypilliseksi babyksi. Se nuoresta iästä huolimattaan oli jo onnistunut kehittelemään oikein sottaisen rasvarauhasen, enkä saanut sitä täysin puhtaaksi. Turkkia oli tarkoitus myös nyppiä, mutta se jäi, mikä taas näkyi pienenä karvanlähtönä. Pisteitä tuli 94 ja lopulta myös kunniamaininta yleiskunnosta!

Mustanaamio oli marsu numero kaksi. Oli sellainen olo, että se on ihan kamalassa kunnossa (se kehitti jostain ihoonsa likaa, jota en saanut enää viimeistelyvaiheessa pois?!), mutta hyvin meni! Mustanaamio oli tuomarin mukaan sopivan massakas, vauvamainen ja utelias, vaikka jännittikin hieman. Pisteitä lähti lähinnä pikkujutuista ja lopullinen pistemäärä oli 94,5. Sen lisäksi pikkuherra sai myös kunniamaininnan.

Nakuneiti Nakki oli vasta yhdestoista osaanottaja, ensimmäinen naaraista. Se oli kehittänyt jostain itselleen pientä punaista jälkeä masuun (tuomari epäili takajalkojen aiheuttamiksi jäljiksi, saattoivat olla myös heinästä). Pienistä jutuista lähti taas pisteitä, mutta Nakki oli ikäisekseen hyvässä kunnossa, todella vauhdikas, vilkas ja puhelias. Vauhdikas se tosiaan oli, nimittäin alkoi kamalaan itkupotkuraivariin, kun tuomari yritti tarkistella sitä, ja raapi tuomarilta ranteet kivaan kuntoon. Tuomari suhtautui tähän kuitenkin lähinnä huvittuneen oloisena ja lopulta Nakki sai 94,5 pistettä, oli paras baby ja käytöksestään huolimatta tuomarin suosikki!


Tuomari havainnollistaa mihin kohtaan Nakki iski kiinni…

Nykyään siskoni huomassa asusteleva white/lilac teddyneiti Anemone’s Babe Possu eli Bella sai diplomin oltuaan vuoden 2011 OSJHn toiseksi paras pet-marsu! Kaikki kunnia kyllä tästä saavutuksesta siskolle, se aina pakotti ottamaan Bellan näyttelyyn ja laittoi sitä kuntoon jo ennen omistajuuden vaihtumista.

Pitkästä aikaa

Fredrik (2 v 10 kk) 1092 g (– 13 g)
Pönsi (2 v 1 kk) 1089 g (+ 4 g)
Surku (1 v 8 kk) 926 g (– 31 g)
Malla (6 kk 2 kk) 826 g (+ 84 g)
Aina (5 kk 1 vko) 754 g (– 6 g)
Morso (3 kk 3 vko) 779 g (+ 184 g)

Tältä näyttää marsujen painot nyt. Näin muuton keskellä ne ovat asuneet vanhempieni luona, huomenna olisi tarkoitus saada eläimet siirrettyä kokonaan omaan kämppääni.

Malla on pyöristynyt, sillä on selvästi jo mahaa. Vuorokausia on nyt takana noin 44, ellei laskuni aivan kamalasti heittele tähän aikaan yöstä.Ainan paino ei ole nyt lainkaan noussut, joskin se ei aluksi meillä ollessaan oikein ottanut lainkaan syödäkseen. Nyt se on kuitenkin paljon parempi ja reippaampi, syö ja metelöi aivan normaalisti.

Ensi kuussa olisi taas näyttelyhommia Limingassa pet showssa, mukaan lähtee näillä näkymin ainakin Surku, Morso ja Aina. Luleå on vielä harkinnassa, koska mulla ei taida olla kamalasti mitään ulkomuotoon vietävää.

Tästä tuli nyt kuvaton postaus, mutta jos niitä kuvia tulisi taas kunhan saan nuo eläimet saman katon alle itseni kanssa :)

OSJHn pet-show 19.02.2011


Näin sitten pääsi käymään. Bella yllätti suuresti, kun uskalsin viedä yleensä hilseilevän ja näykkivän otuksen pitkästä aikaa näyttelyyn – tuloksena 96 pistettä, LKV1, PPM1 ja BIS3! Ei pojat olleet lainkaan sen huonompia, Ernest sai 94,5 pistettä ja pääsi käymään PPM-pöydällä, mutta ei sijoittunut ja sai sitten kuman. Surku edusti taas hienosti 93,5 pisteellä. Huh, on kyllä niin epätodellinen olo.

Näyttelypäivä meni kamalan nopeasti, kun itse olin marsujen sihteerinä ja matkaseuralaiset hoitivat marsujen viime hetken puunaukset ennen pöydälle tuloa. Täytyy kai pitää nämä henkilökohtaiset assarit muulloinkin mukana, jos tulos on tämä ;)

Marsujen painoja

Surku tähän mennessä saamiensa palkintojensa kanssa
(miinus kaksi kuvanoton jälkeen saatua ruusuketta)

Ernest 1377 g (– 9 g)
Fredrik 1131 g (– 53 g)
Bella 997 g (– 34 g)
Surku 922 g (– 30 g)
Malla 395 g (+ 79 g)

Ei mitään tämän kuohuttavampaa kerrottavaa tällä kertaa. Surkun painoa pitää vähän katsella, kun on laskenut taas vähän. Täytyy kyllä alkaa myös pohtia uuden vaa’an hankkimista kun en enää tiedä kuinka paljon tähän uskaltaa luottaa pohjasta irronneiden ja lopulta irrotettujan jalkaosien vuoksi, jotka varmaan vähän tasapainottaa koko häkkyrää.
Mallan paino sentään nousussa, se on hyvä. ;) Neiti on kyllä kasvanut mukavasti ja alkanut vaalentua.

Helmikuussa olisi tarkoitus suunnata OSJHn pet-näyttelyyn, maaliskuussa taas Ruotsin puolelle ulkomuotoon ja pettiin. Maanantaina käydään katsomassa OSJHn marsuillan meininkejä. :)

>OSJHn pet-show 06.11.2010

>

Kuvasaalis jäi tältä reissulta varsin vähälle, mutta onneksi sisko otti omasta näyttelytiimistäni vielä palkintokuvan päivän päätteeksi. Limingassa mukana oli siis jälleen Surku ja Ernest, molemmat hyvin nopealla valmistelulla… Ernestillä oli komean keltainen leuka, kun olin ajattelemattomasti antanut sille porkkanaa edeltävänä aamuna. Pöljä mikä pöljä, omistaja siis! Tulokset olivat kuitenkin seuraavanlaiset:

Ernest 94 p + kunniamaininta massasta
Surku 94 p + kunniamaininta massasta ja hyvästä ihosta

Oikein mukavasti siis meni, en odottanut tämänkään vertaa lyhyellä valmisteluajalla. :) Tämä oli sitten meille tämän vuoden viimeinen näyttely… Seuraavan kerran taidetaan näyttäytyä taas OSJHn merkeissä helmikuussa, mikäli ei tule muita näyttelyitä ennen sitä.

>Monen gramman painoisia uutisia

>

Ernest 1343 g (+ 141 g)
Fredrik 1168 g (+ 20 g)
Bella 997 g (+ 58 g)
Surku 985 g (+ 85 g)


Onkohan tuossa vaa’assa jotain vikaa, kun Ernest on muka lihonnut tuon verran alle kuukaudessa?! Viimeksi se oli muka laihtunut parissa kuukaudessa taas 100 g, vaikka se ei tuntunut tai näkynyt päälle päin. Kaikkien, paitsi Fredrikin paino, oli viime kerralla laskussa. No, pitää seurailla ja tunnustella, ettei niistä tule liian lihavia.

Meillä ei ole taaskaan tapahtunut oikein mitään, siksi painopäivitystä vain. Ensi lauantaina on kyllä Luleån näyttely eli siitä varmaan päivitän seuraavaksi. Sen jälkeen marraskuun alussa suunnataan Liminkaan OSJH:n Halloween-teemaisiin näyttelyihin.

Sellaista tietenkin voisin näin pienesti ja hämärästi uutisoida, että marras-joulukuussa lauman lukumäärä kasvaa takaisin viiteen, mikäli kaikki sujuu suunnitellusti! ;)

>OSJHn pet-show 21.08.2010

>

Elämä jatkuu ja eilen oli vuorossa OSJHn pet-näyttely Limingassa. Ennakkoilmoitin ainoastaan Surkun, mutta päätin lopulta ottaa mukaan myös Ernestin ja Bellan. Matkustettiin autolla neljän ihmisen, kuuden marsun ja kahden rotan voimin.
Päivä oli oikein mukava – joskin pitkä – ja tuli taas juteltua niin uusien kuin vanhempienkin tuttavuuksien kanssa. Surku sai taas kovasti ihmetystä osakseen. :)

Marsujen tuloksiin saa olla kyllä tyytyväinen, kerättiin seuraavanlaiset pisteet:

Bella 91 p
Ernest 93,5 p + kunniamaininta massasta
Surku 94,5 p + kunniamaininta

Kummasti alkaa tuo ruusuketaulu täyttyä pienistä vaaleanpunaisista ruusukkeista… Ehkä siihen saataisiin joskus vielä lisäksi muutakin väriä. ;)

Muutettiin tänään myös marsujen kanssa Meri-Toppilaan. Asustelen täällä nyt kahden hengen solussa yläasteaikaisen ystäväni kanssa, jolla on neljä marsua, yhtenä Bellan veli Anemone’s Brother Bear. Seuraavat kolme viikkoa saan sitten leikkiä kahdeksan marsun omistajaa, kun kämppis lähtee reissuun. ;)

>Helei!

>

Fredrik ja siskon koiranpentu Nappa

Björn (2 v 1 kk) 730 g (– 70 g)
Ernest (2 v 1 kk) 1312 g (– 28 g)
Fredrik (2 v) 1140 g (
– 58 g)
Bella (1 v 5 kk) 960 g (
– 11 g)
Surku (10 kk 4 vk) 925 g (+ 44 g)

Apua kun näyttää punaista! Björn vähän huolestuttaa, vaikka se ei kyllä ole käyttäytynyt yhtään poikkeavasti… Itseasiassa se on ollut hetkittäin tosi pirtsakka. Saa nähdä minkä verran tuo paino on kun leikkaan siltä turkin.

Hiljaiselo jäi hieman odotettua lyhyemmäksi, kun jostain hiipi taas uusi kipinä marsuharrastukseen. Tässä kuussa lähden sittenkin (joo-ei-joo-ei-joo… yritä päättää!) hyvin todennäköisesti PiNan näyttelyä kohden. :) Ehkäpä myös Liminkaan OSJHn näyttelyyn, PPKJY jää varmaan välistä vaikka sen piti olla niin ”varma”. Surku on varmasti mukana joka paikassa, kun se on kasvanut niin kivasti kokoa, muista en tiedä vielä varmasti.

>Näyttelypohdintaa

>


Koska Ouluun ei saadakaan tälle vuodelle ulkomuotoluokkaa, olen vähän puoliunelmoiden katsellut kauempana järjestettäviä marsunäyttelyitä. No, iskin sitten silmäni PiNan Elonäyttelyyn, jonne olisi Pieksämäeltä 3,5 tunnin matka… Ei siis mahdoton ajatus. Siskon kanssa ehdittiin jo miettiä, että tämä vaihtoehto olisi ehkä toteuttettavissa. Elo- ja syyskuun näytelmöintiaikataulu näyttäisi siis mahdollisesti seuraavanlaiselta:

21.08.2010 OSJHn petshow ?
En ole varma, että suunnataanko tänne, jos päädytään lähtemään PiNan näyttelyyn, mutta ehkäpä sitä voisi miettiä. Ei aavistustakaan että ketä ottaisin mukaan, Surkun nyt ainakin.

28.08.2010 PiNan Elonäyttely ?
Tänne tietenkin Surku ulkomuotoon, mikäli reissu onnistuu + pettiin Surku, Bella, Ernest? Pitää miettiä lähempänä, myös tuomarit vaikuttavat siihen päätökseen että yritetäänkö edes toteuttaa tätä matkaa.

18.09.2010 PPKJYn näyttely !
Tähän näyttelyyn voisi melkein joka tapauksessa suunnata, kun se kuitenkin sattuu eri kuulle noiden kahden muun kanssa. Mukaan Surku, Ernest, Bella?

Katsotaan, miten asiat sujuvat. Olisi kyllä kamala halu päästä kokeilemaan ulkomuotoon, olisiko Surkulla yhtä hyvä tuuri kuin viime kerralla. ;)

>Björn 2 v.

>

Björn sheikkailee juhlan kunniaksi!


Meidän ”vanhus” Björn täyttää tänään tasan 2 vuotta! Mitään suurempaa elämäntarinaa en ala Björrestä kertomaan, kun siitä on tullut kerrottua kaikenmoista jo sairauskertomuksessa, joka muuten julkaistiin myös OSJHn Leukapussi-lehdessä ;) Tässä kuitenkin pari kuvaa vuosien varrelta, osa on saattanut esiintyä täällä blogissa aiemminkin, kun nappasin näitä photobucketista: